August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Erdogan spune că nu se întâlnește cu premierul grec până ce acesta „nu-și bagă mințile în cap”

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, susține că este „imposibil” să se întâlnească cu prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, dacă acesta „nu își bagă mințile în cap”, relatează presa turcă, vineri, în condițiile unor tensiuni reînnoite între cei doi vecini membri NATO, conform digi24.ro

 

Tensiunile dintre Grecia și Turcia, constante pe parcursul ultimilor trei ani, au fost reînnoite în ultima perioadă – cele două guverne se ceartă pe tema insulelor din Marea Egee, granițelor maritime, resurselor de hidrocarburi din Marea Mediterană și Ciprului.

Anterior, Erdogan a spus că Mitsotakis „nu mai există pentru el”, după ce premierul grec a făcut lobby la guvernul american pentru ca SUA să nu vândă turcilor avioane F-16. Cei doi lideri se acuză reciproc de încălcarea spațiului aerian și maritim.

„Îl las să-și bage mințile în cap. Până nu își revine, nu va fi posibil să ne întâlnim”, le-a spus Erdogan jurnaliștilor la întoarcerea de la summit-ul NATO de la Madrid.

La rândul său, Mitsotakis a spus că Grecia este deschisă dialogului cu Turcia, dar a repetat că nu se va angaja „într-un dialog al confruntărilor personale” cu Erdogan.

„O să continui să insist că ușa Greciei pentru dialog în cadrul pe care l-am identificat este mereu deschisă. În același timp, țara noastră va continua, dacă va avea oportunitatea, să ridice problema legată de agresiunea turcă, în interiorul Uniunii Europene și bilateral cu partenerii noștri”, a spus Mitsotakis.

El a adăugat că Grecia „își face propriile alianțe”, dar că dorește sprijin din partea aliaților pe teme naționale și că e interesată să aibă Turcia ca interlocutor.

Erdogan a fost înfuriat de faptul ce Mitsotakis a renunțat la angajamentul de a discuta aceste probleme bilaterale fără implicarea altor parteneri.

Săptămâna aceasta, Mitsotakis a anunțat, de asemenea, că Grecia vrea să cumpere 20 de avioane americane F-35 și că are planuri pentru un al doilea set, scrie digi24.ro

 

Sursa foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..