August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rușii anunță că s-au retras de pe Insula Șerpilor

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor ca o demonstrație că Rusia nu împiedică exportul de cereale și produse agricole din Ucraina, a declarat Igor Konașenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, potrivit agenției Interfax, scrie stiripesurse.ro

 

“La 30 iunie, ca un pas de bunăvoință, Forțele Armate ale Federației Ruse și-au finalizat sarcinile atribuite pe Insula Șerpilor și au retras garnizoana staționată acolo”, a declarat Konashenkov în cadrul unui briefing joi.

Astfel, a fost demonstrat comunității mondiale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit acestuia, această decizie “nu va permite Kievului să speculeze pe tema iminentei crize alimentare, referindu-se la imposibilitatea de a exporta cereale din cauza controlului total al Rusiei asupra părții de nord-vest a Mării Negre”.

“Acum, cuvântul revine părții ucrainene, care nu a eliberat încă coasta Mării Negre în apropierea țărmurilor sale, inclusiv apele portuare”, a declarat Konashenkov.

La 24 iunie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că isteria în jurul exportului de cereale ucrainene prin porturile din Marea Neagră este umflată artificial, Rusia fiind pregătită să asigure trecerea liberă a navelor cu cereale.

“Isteria este umflată în mod artificial în legătură cu încetarea transportului, să zicem, prin porturile din Marea Neagră”, a declarat Putin, vorbind la reuniunea BRICS Plus prin videoconferință.

“Am declarat deja în mod public de mai multe ori și vreau să subliniez încă o dată că Rusia nu împiedică exportul de cereale ucrainene de pe teritoriul acestei țări și este gata să asigure trecerea liberă a navelor cu cereale în apele internaționale, dacă, desigur, armata ucraineană îndepărtează minele din porturile de expediere și din zona de apă din apropiere” – a declarat șeful statului rus.

Putin a adăugat: “În plus, avem o înțelegere corespunzătoare cu reprezentanții Secretariatului ONU, dar lipsește încă un lucru – o abordare constructivă din partea autorităților de astăzi de la Kiev”, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..