August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Moscova trece la represalii în presă: Deputaţii ruşi au votat o lege care permite interzicerea publicațiilor străine

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Deputaţii ruşi au adoptat joi o lege care permite închiderea instituţiilor media din ţări desemnate drept “neprietenoase” şi suspendarea instituţiilor media ruse acuzate că difuzează informaţii considerate false despre conflictul din Ucraina, relatează stiripesurse.ro 

Legea dă dreptul parchetului “să interzică sau să limiteze activităţile din Rusia” ale instituţiilor media din ţări ale căror guverne s-au arătat “neprietenoase” faţă de instituţii media ruse, conform site-ului camerei inferioare a Parlamentului.

Legea mai permite parchetului să suspende, fără a trece prin tribunal, activităţile oricărei instituţii media ruse care se face vinovată de difuzarea de informaţii considerate false, “lipsite de respect faţă de societate şi stat sau Constituţie” sau informaţii “care discreditează forţele armate ale Rusiei”.

Pentru a intra în vigoare, legea mai trebuie adoptată de camera superioară a Parlamentului, ceea ce ar urma să fie o formalitate, apoi semnată de preşedintele rus Vladimir Putin.

Difuzarea de “informaţii false” despre acţiunile armatei ruse este deja pasibilă de 15 ani de închisoare în Rusia, o sancţiune introdusă după începerea ofensivei ruse împotriva Ucrainei.

Textul este prezentat ca o măsură de represalii, în contextul în care numeroase ţări occidentale au interzis difuzarea pe teritoriile lor a unor media ruse, cum ar fi postul public de ştiri RT, transmis în mai multe limbi şi acuzat că este unul dintre instrumentele de “dezinformare” ale Kremlinului, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..