August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Lukașenko alertează Rusia: ‘Trebuie să fim pregătiți să folosim armele nucleare!’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, susține că țara sa și Rusia nu au recurs încă la un răspuns în oglindă la zborurile aviației occidentale, care „practică utilizarea” armelor nucleare. El a făcut această declarație în timp ce se întâlnea cu ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, la Minsk, relatează stiripesurse.ro

Aleksandr Lukașenko a declarat: “Nu a fost o înscenare. Inclusiv armele nucleare și restul. Am mai făcut o jumătate de pas. Ei zboară și se antrenează până la urmă. De ce se antrenează? De ce transportă rachete nucleare de exercițiu? Pentru a putea încărca o bombă nucleară într-un avion și a o lansa mâine unde este necesar. Acesta este motivul pentru care nu am recurs încă la un răspuns în oglindă.

Rusia are depozite de muniție nucleară, noi nu avem. Și, așa cum a spus corect Putin, focoasele lor nucleare sunt localizate în șase locații, în șase țări”.

Serghei Lavrov a remarcat: “Și timp de atâția ani au zburat și au lăsat piloți din țări non-nucleare să piloteze avioanele destinate armelor nucleare”.

Potrivit ministrului rus al afacerilor externe, aceasta este o încălcare a Tratatului de neproliferare nucleară.

“Dar noi nu am făcut-o încă. Dar trebuie să fim pregătiți”, a subliniat Aleksandr Lukașenko.

El a amintit evenimentele din 1941, când a început cel de-al Doilea Război Mondial: “Trebuie să ne păstrăm praful de pușcă uscat peste tot. Iar în ceea ce privește strigătele că Putin a capturat Belarusul, că Putin face ce vrea… Avem o politică înțeleaptă coordonată a două țări suverane, pentru care [ministrul belarus al afacerilor externe Vladimir] Makei și Lavrov sunt principalii responsabili”. “Sub conducerea comandanților șefi”, a adăugat Serghei Lavrov.

Aleksandr Lukașenko a răspuns spunând: „Noi înțelegem absolut rațional ce se întâmplă în jurul nostru. Și este mai bine să arătăm ce s-ar putea întâmpla decât să se întâmple ceva real. Nu avem nevoie de acest război”, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..