August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

CFR reface calea ferată cu ecartament larg din Portul Galați. Linia nu a mai fost folosită de 22 de ani

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

O linie de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galați va fi redeschisă traficului după 22 de ani, anunță CFR Infrastructură. Linia va fi folosită pentru transportul de cereale, care vor intra direct în Portul Galați, pe la granița cu Republica Moldova, scrie digi24.ro

„În Portul Galați, feroviarii continuă lucrările de reparații, în regie proprie, pentru redeschiderea liniei de cale ferată 706 J Cale Largă – Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri – Siloz, în lungime totală de 4,7 km, dintre care 3,58 km linie cu ecartament larg”, anunță CFR Infrastructură într-un comunicat.

În ultimii 22 de ani, pe linia de cale ferată 706 J nu a mai circulat niciun tren de marfă dinspre sau înspre Republica Moldova (CFM).

„Volumul traficului de marfuri, prin punctul feroviar de frontieră din Portul Galați, a intrat pe un trend descendent încă din perioada 1990 – 2000, când pe această linie au mai circulat, doar ocazional, trenuri de marfă dinspre/către Republica Moldova sau Ucraina”, mai precizează comunicatul.

„Redeschiderea acestei linii, în lungime totală de 4,7 km, va avea un impact economic important, atât prin creșterea traficului de marfă pe teritoriul României, dar și a volumului de cereale, care vor intra direct în Portul Galați, pe la granița cu Republica Moldova (CFM)”, mai menționează CFR Infrastructură, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..