August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Unde și cum transportă Rusia cerealele furate din Ucraina

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Ucraina a acuzat în repetate rânduri Rusia de furt al cerealelor recoltate de fermierii ucraineni din zonele ocupate, fapt care, conform Kievului, sporește amenințarea la adresa securității alimentare globale, scrie digi24.ro

 

Pe lângă cereale, militarii ruși sunt acuzați că fură inclusiv recoltele de floarea-soarelui, precum și îngrășăminte sau echipamente agricole. O anchetă BBC, bazată pe interviuri cu fermieri ucraineni, analiza imaginilor din satelit și a datelor GPS, prezintă rutele și destinațiile folosite de ruși în transportul cerealelor furate din Ucraina.

„Ne-au furat grâul. Ne-au distrus facilitățile și  ne-au furat echipamentul”, a declarat Dmitro, unul dintre fermierii ucraineni din zonele aflate sub ocupație rusă, intervievați de BBC („Dmitro” este, în cazul de față, un pseudonim, întrucât numele său real nu a fost făcut public pentru a-l proteja de posibile represalii din partea armatei ruse).

Dmitro spune că toată munca sa de 25 de ani s-a pierdut după patru luni de război și ocupație rusă.

Astfel, 80% din zecile de mii de hectare cultivate de Dmitro se află acum sub controlul armatei ruse, pe care fermierul ucrainean o acuză că fură cereale la „scară industrială”

Rușii au furat inclusiv camioane pentru transportul grâului care erau prevăzute cu sisteme de navigație GPS. BBC a analizat aceste date și a aflat astfel că cerealele au ajuns în sudul peninsulei Crimeea și apoi în Rusia.

Conform datelor GPS, camioanele cu cereale au oprit inițial la un depozit situat în orașul Oktiabrske, aflat în sudul peninsulei Crimeea… citește INTEGRAL aici

Sursa foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..