August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Statele Unite impun noi sancţiuni Rusiei care vizează importurile de aur rusesc şi industria de apărare

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Statele Unite ale Americii pedepsește în continuare Moscova pentru invazia sa în Ucraina. Bunurile a 70 de entităţi, dintre care multe sunt esenţiale pentru baza industrială de apărare a Rusiei, precum şi  a 29 de persoane au fost înghețate de stat, scrie news.ro

 

 

 

Departamentul de Trezorerie al SUA a anunţat că a impus sancţiuni asupra a 70 de entităţi, dintre care multe sunt esenţiale pentru baza industrială de apărare a Rusiei, precum şi împotriva a 29 de persoane, într-un efort de a împiedica capacitatea Rusiei de a dezvolta şi desfăşura arme şi tehnologie.

Decizia SUA îngheaţă toate bunurile americane ale entităţilor vizate şi, în general, interzice americanilor să se ocupe de ele.

”Luarea în vizor a industriei de apărare a Rusiei va afecta capacităţile lui Putin şi va împiedica şi mai mult războiul său împotriva Ucrainei, care a fost deja afectată din cauza moralului scăzut, a lanţurilor de aprovizionare întrerupte şi a eşecurilor logistice”, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

De asemenea, au fost impuse noi sancţiuni împotriva Rostec, agenţia rusă aerospaţială şi de apărare. Trezoreria a precizat că ”umbrela de management a Rostec include peste 800 de entităţi dintr-o gamă largă de sectoare” şi că toate entităţile deţinute în proporţie de 50% sau mai mult, direct sau indirect de Rostec sunt blocate.

 

Compania aerospaţială şi de apărare rusă United Aircraft Corporation (UAC) a fost sancţionată pentru a ”slăbi capacitatea Rusiei de a-şi continua atacul aerian asupra Ucrainei”, potrivit Departamentului Trezoreriei.

UAC produce avioane de luptă MiG şi Sukhoi– avioane care sunt, de asemenea, pilotate de aliaţii americani, inclusiv de unii membri NATO – şi este deţinută majoritar de Rostec.

Tupolev, producător de bombardiere strategice şi avioane de transport ruseşti, a fost, de asemenea, sancţionat.

Irkut Corp, un producător de avioane afiliat al UAC care construieşte multe dintre avioanele de luptă Sukhoi Su-30 utilizate de Rusia în Ucraina, este vizat de sancţiuni, precum şi alte subsidiare ale sale şi companii din sectorul aerospaţial rus.

În plus, aproximativ 20 de entităţi care dezvoltă, produc şi deservesc echipamente electronice militare în cadrul companiei de electronice Ruselectronics, deţinută de Rostec, sunt sancţionate de SUA.

Statele Unite au impus sancţiuni celui mai mare producător de camioane din Rusia, Kamaz, pe motiv că vehiculele sale au transportat rachete şi soldaţi ruşi pe tot parcursul conflictului din Ucraina, scrie news.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..