August 17, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Kelemen Hunor: Nu cred că e momentul să schimbăm cota unică

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că nu este momentul ca România să renunţe la cota unică de impozitare, deoarece trebuie să rămână atractivă pentru investitori, scrie digi24.ro

„În perioada de acumulare, în perioada de creştere, tu trebuie să îţi păstrezi atractivitatea pentru investitori – şi pentru investitorii autohtoni, şi pentru firmele mici, şi pentru firmele mari şi pentru firmele foarte mari care aduc bani sau capital în România. Şi, din acest punct de vedere, noi am funcţionat bine. La cota unică, asta a fost discuţia principală. Eu nu cred că este momentul să schimbăm cota unică în această perioadă, trebuie să păstrăm atractivitatea şi în condiţiile de război Rusia-Ucraina, când foarte multe firme pleacă din Ucraina spre noi, spre Polonia, spre Cehia, spre ţările baltice, dar şi în condiţiile crizei globale, când dinspre Asia foarte mulţi producători europeni au început să retragă liniile de producţie mai aproape de Europa şi atunci tu trebuie să-ţi păstrezi atractivitatea, nu poţi să arunci în aer totul”, a spus Kelemen Hunor la Digi 24.

El a adăugat că în acest moment nu există o modalitate de impozitare progresivă, fiindcă statul român nu are capacitatea de a aduna veniturile globale ale contribuabililor.

„Şi, fără să ştii veniturile globale pentru o persoană, pentru o familie, e greu să aplici un impozit progresiv în mod corect. De aceea, prima dată trebuie să pui la cale acest sistem digital şi nu numai, cu toate instituţiile statului din zona fiscală şi de administraţie fiscală, ca să ştii toate veniturile”, a explicat vicepremierul, conform digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..