August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

David Popovici la sosirea în România: Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături

0 0
4 min read
0 0
Read Time:3 Minute, 19 Second

David Popovici, campion mondial la 100 și la 200 m liber a sosit duminică seara în țară cu o aeronavă TAROM pe aeroportul „Henri Coandă”. El a venit însoțit de antrenorul Adrian Rădulescu și de colegul său de lot, Robert Glință. Delegația României a fost primită la salonul oficial al aeroportului, scrie digi24.ro

La coborârea din aeronavă, Popovici a fost așteptat de foștii campioni olimpici, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, de Mihai Covaliu, președintele COSR, de Eduard Novak, ministrul Sportului, și de președintele clubului Dinamo, Ionuț Adrian Popa.

David Popovici este al doilea înotător din toate timpurile care câștigă aurul la 100 și 200 metri liber la același campionat mondial și primul sportiv român care câștigă medalii mondiale în natația masculină.

Bucureșteanul se bucură de o mare popularitate în țară, Guvernul României anuntând că îl va premia cu 1 milion de lei, în timp ce președintele Klaus Johannis îl va decora cu Ordinul Național „Steaua României”, cea mai înaltă distincție a statului.

Președintele Iohannis a anunțat săptămâna aceasta că pentru performanțele istorice obținute la Budapeste îl va decora pe David Popovici cu Ordinul Național „Steaua României”, cea mai înaltă distincție a statului. În plus, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul României îl premiază pe sportiv cu suma de un milion de lei.

„Trebuie să recunosc că nu sunt obișnuit cu atât de multă lume și atat de multă atenție. Le mulțumesc celor care au crezut în mine si care m-au susținut, și mulțumesc românilor care m-au urmărit la TV și la fața locului. Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine”, a declarat David Popovici la conferința de presă.

„Cred că cel mai mare vis al meu, din punct de vedere profesional, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate, într-o probă, ar fi super, iar dacă ar fi în mai multe probe, ar fi mai super. Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm.

Iar un alt vis al meu foarte mare este să inspir cât mai multă lume și să fac lumea să simtă aceleași emoții și să le trăiască, pur și simplu, odată cu mine, odată ce fac lucrul la care sunt bun, și anume înotul”, a mai spus David Popovici.

David a transmis un mesaj celor care își propun să îi calce pe urme, motivați fiind de performanțele sale istorice.

„Le-aș pune să nu se lase niciodată doborâți de absolut nimic, să aibă încredere în ei, în antrenorul lor, și în părinții lor, să îi asculte. Așa cum și eu, la 17 ani, încă trebuie să îi ascult pe ai mei. Le-aș spune să se apuce de orice sport le place și atunci când găsesc ceva, să se țină de el. Pentru că sportul îți oferă atâtea oportunități de a călători, de a cunoaște oameni, de a experimenta culturi noi, așa cum fac și eu acum”.

„Sunt onorat să fiu numit idolul unor copii, pentru că și eu, la rândul meu am avut idolii mei. Îmi aduc aminte când l-am văzut pe Robert, în 2016, la internaționalele României, ținute la bazinul de la Dinamo.

Îmi era tare rușine să cer o poză cu el, să cer un autograf. Ai mei m-au împins, așa cum fac și acum părinții cu cei care vor să facă o poză cu mine. Și a fost foarte OK, pentru că Robert este un băiat foarte OK și e și el idolul multor copii. Sper ca împreună să fim cei mai mari idoli, poate, din sport.

Robert mi-a spus că acela a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată. Și încă îl am, pe undeva prin sertare. E un lucru frumos să ai idoli, să ai oameni pe care să îi urmărești cu sufletul la gură și care să te inspire. Cum sper că fac și eu acum, cu mulți copii”, a povestit David, conform digi24.ro

 

sursa foto  –  adevarul.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..