August 11, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Boris Johnson se teme că Ucraina va fi obligată să încheie un acord de pace „rău” cu Rusia

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 30 Second

Premierul britanic Boris Johnson şi-a exprimat sâmbătă îngrijorarea că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Rusia o pace neconvenabilă, transmite digi24.ro

 

 

Consecinţele economice ale războiului creează o presiune asupra Kievului, a arătat prim-ministrul Regatului Unit la summitul din Rwanda al Commonwealth-ului.

„Prea multe ţări spun că este vorba de un război european care nu este necesar (…) deci presiunea va creşte pentru a-i încuraja, poate pentru a-i forţa pe ucraineni către o pace rea”, a spus Johnson, citat de Agerpres.

Liderul guvernului de la Londra a mai subliniat că dacă Vladimir Putin va reuşi să îşi atingă obiectivele din Ucraina, vor fi consecinţe periculoase pentru securitatea internaţională şi va avea loc „un dezastru economic pe termen lung”.

La sfârșitul săptămânii trecute, premierul britanic, Boris Johnson, a efectuat o vizită la Kiev, pentru a doua oară de la începutul războiului, și s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, oferind ajutorul Londrei pentru antrenarea a 10.000 de soldați ucraineni la fiecare 120 de zile.

Volodimir Zelenski și Boris Johnson au avut declarații comune de presă, iar preșdintele Ucrainei a spus că este recunoscător pentru atenția acordată țării sale și pentru sprijinul „fără egal” al Marii Britanii pentru Ucraina.

El a spus că discuțiile cu Boris Johnson au fost „substanțiale” și „pline de detalii importante”.

Boris Johnson într-o vizită surpriză în capitala Ucrainei. Foto: Profimedia Images
Cei doi au discutat despre situația actuală de pe linia frontului din estul și sudul Ucrainei, precum și despre posibilitățile de a apăra Ucraina împotriva ocupantului rus. Marea Britanie și Ucraina au o „poziție comună privind modul în care să ne îndreptăm spre victorie”, a spus Zelenski, care și-a exprimat aprecierea pentru faptul că Londra înțelege „nevoile militare” al Ucrainei.

La rândul său, Boris Johnson a promis că Marea Britanie va oferi Ucrainei „rezistența strategică” pentru a învinge invazia rusă și va continua să intensifice sancțiunile împotriva Moscovei. De asemenea, el a spus că va colabora cu Kievul pentru a facilita exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră.

„Vom conlucra pentru a elibera grânele ținute ostatice în acest moment de Putin, privând oamenii din întreaga lume și de alimentele de care au nevoie”, a spus premierul britanic. El a declarat că există în continuare dovezi că forțele ruse comit crime de război țintind în mod deliberat civili și a spus că „înțelege pe deplin” de ce Zelenski și oamenii săi „nu pot face niciun compromis cu Putin”.

Pe de altă parte, el a afirmat că „toate dovezile” arată că forțele rusești sunt sub o „presiune acută” și „suportă pierderi grele”, în timp ce costurile ruse pentru armament și muniții sunt „colosale”.

Într-un articol pentru The Times, la scurt timp după ultima sa vizită la Kiev, premierul Boris Johnson a scris: „Mi-e teamă că trebuie să ne pregătim pentru un război lung, pe măsură ce Putin recurge la o campanie de uzură, încercând să macine Ucraina prin brutalitate pură”, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..