June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Șapte hectare de grâu, gata de treierat, au fost mistuite de flăcări! De la ce a pornit totul

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

 

7 hectare de grâu au fost mistuite de flăcări după ce în zonă a fost provocat foc deschis în spații deschise. Pompierii s-au luptat trei ore pentru a stinge incendiu și pentru  salva restul culturilor.

 

“Așa arată un câmp pe care, până acum câteva ore, era plantat grâu, gata să fie treierat. Proprietarul nu a mai apucat să culeagă roadele de pe aproximativ 7 hectare pentru că un incendiu a mistuit cultura.

S-a întâmplat, în această după-amiază, pe strada Palanca din Bolintin Vale.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu trei autospeciale de stingere, sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate cu un buldoexcavator, dar și de proprietarul terenului care a tras brazde cu un tractor pentru a opri propagarea la restul culturii.

Incendiul a fost stins după aproape trei ore. Cel mai probabil acesta a fost provocat de focul deschis în spații deschise, în apropiere fiind aruncate gunoaie la întâmplare, care, de asemenea au ars.

Folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole, fără respectarea prevederilor legale și adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu, este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător.

Incendiile se pot extinde într-un timp foarte scurt, pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă”, transmite ISU Giurgiu

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..