June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

În România și Bulgaria se vând cele mai ieftine produse din UE

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

România și Bulgaria au avut cele mai mici preţuri de consum din Uniunea Europeană în 2021, potrivit cifrelor publicate marţi de Eurostat, scrie stiripesurse.ro

Conform acestor date, în 2021, nivelul preţurilor pentru bunurile de consum şi servicii varia foarte mult în UE, însă cele mai mici preţuri s-au înregistrat în Bulgaria şi România (ambele fiind la 56% din media UE).

În 2021, cel mai ridicat nivel al preţurilor în Uniunea Europeană s-a înregistrat în Danemarca şi Irlanda (ambele 140% din media UE). Aceste două state membre UE au fost urmate de Luxemburg (132%), Suedia (128%) şi Finlanda (126%). La polul opus, cele mai mici preţuri au fost în Polonia (60% din media UE), România şi Bulgaria (ambele la 56% din media UE).

Nivelul preţurilor pentru restaurante şi hoteluri era de aproape 3,4 ori mai mare în cea mai scumpă ţară membră UE decât în cea mai ieftină. Nivelul preţurilor la “restaurante şi hoteluri” a variat de la 46% din media UE în Bulgaria, 54% în România şi 62% în Ungaria, până la 155% din media UE în Danemarca, 137% în Suedia şi 133% în Finlanda.

Pe locul al doilea în ceea ce priveşte diferenţa între preţuri se află alcoolul şi tutunul, cel mai scăzut nivel fiind în Bulgaria (64% din media UE), Polonia (72%) şi Ungaria (79%), iar cel mai ridicat în Irlanda (205% din media UE), urmată de Finlanda (173%), Suedia (136%), Danemarca şi Franţa (ambele 134%). Variaţiile de preţ sunt provocate de diferenţele de impozitare la aceste produse.

Alimentele şi băuturile non-alcoolice sunt cele mai ieftine în România (69% din media UE) şi Polonia (72%), iar cele mai scumpe în Luxemburg (125% din media UE), Danemarca (120%) şi Irlanda (119%). Bulgaria este printre statele cu cele mai mici preţuri la alimente şi băuturi non-alcoolice, cu 69,3% din media UE.

Îmbrăcămintea este categoria de produse unde diferenţele între statele membre UE sunt cele mai mici, variind între 76% din media UE în Bulgaria şi până la 134% în Danemarca.

La echipamentele pentru transport personal se înregistrează de asemenea diferenţe mici de preţuri între statele membre, cele mai ieftine fiind în Polonia (81% din media UE), iar cele mai scumpe în Danemarca (138%).

Diferenţele de preţ sunt de asemenea limitate la produsele electronice de consum, de la 88% din media UE în Polonia la 113% în Ţările de Jos, scrie stiripesurse.ro

 

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..