June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ministrul Familiei, Gabriela Firea anunţă toleranţă zero pentru violenţa domestică

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a transmis pe pagina sa de socializare că va avea toleranţă zero pentru violenţa domestică. Aceasta precizeaă că nu există nicio explicaţie pentru fapta agresorilor. Ea afirmă că în primele trei luni ale anului, au fost emise mai mult de 4.100 de ordine de protecţie.

 

 

 

“Avem toleranță zero pentru violența domestică și nu există nicio explicație pentru fapta agresorilor. În primele trei luni ale anului, au fost emise peste 2.400 de ordine de protecție provizorii şi mai mult de 4.100 de ordine de protecție. Asta înseamnă tot atâția agresori ținuți departe de victime!

Violența este arma celor slabi, spunea Mahatma Gandhi.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse, prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați împreună cu partenerii ANAIS şi GRADO, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române a început pregătirea primei serii de 200 de poliţişti care interacționează cu victimele și agresorii în cazurile de violență domestică. Vor urma aceste programe de instruire 898 de poliţisti organizați în 41 de grupe.

Proiectul VioGen – RoJust asigură programe de instruire și formare profesională a judecătorilor, avocaților, procurorilor, polițiștilor și, în special, a profesioniștilor din domeniu care lucrează în cazurile de violență domestică pentru stabilirea mecanismelor de protecție a persoanelor vulnerabile. Cursurile au ca teme violența de gen, infracțiuni sexuale comise împotriva fetelor şi femeilor, asistența şi protecția victimelor, comunicarea cu victima, ordinele de protecție provizorii şi ordinele de protecție.

 

Fenomenul violenței domestice continuă să fie îngrijorător. Multe dintre drame rămân ascunse, sub pretextul „ei se ceartă, ei se împacă”. Anul trecut, peste 3.800 de victime au beneficiat de ajutorul nostru, iar 460 de femei au fost protejate în locuințele protejate înființate prin programul Venus.

Creșterea violențelor din perioada pandemiei a dus la schimbarea parțială a legislației și la adoptarea legii prin care agresorii care încalcă ordinele de protecție sunt condamnați la închisoare între 1 și 5 ani, pedeapsa de până atunci fiind mult mai mică. În prezent, ordinul de protecție provizoriu poate fi emis pe loc de polițiști pentru 5 zile, iar ordinul de protecție emis de judecător poate fi pe o perioadă de 6 luni”, a transmis ministrul pe facebook

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..