• Fri. Jun 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Miniştrii de Externe ai UE au ajuns la un „consens total” privind candidatura Ucrainei la blocul comunitar

Jun 22, 2022
0 0
Read Time:58 Second

Miniștrii de Externe ai celor 27 de state membre UE, reuniți marți la Luxemburg, au ajuns la un „consens total” privind candidatura Ucrainei la Uniunea Europeană, a anunțat ministrul francez al afacerilor europene, Clément Beaune, cu două zile înainte de un summit pe această temă, scrie digi24.ro

Comisia Europeană a recomandat vineri acordarea acestui statut pentru Ucraina şi Republica Moldova, nu însă şi pentru Georgia, o decizie urmând să fie luată de liderii europeni la summitul din 23-24 iunie.

Discuţia de marţi între miniştri la Luxemburg „a permis să arătăm un larg consens, aş spune chiar un consens total (…), mai ales în ce priveşte Ucraina”, a spus ministrul francez, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE.

„Aceasta este o dezbatere care acum revine şefilor de stat şi de guvern” ce se vor reuni joi şi vineri la summitul european, adăugat el, amintind totodată că ”un proces de aderare nu înseamnă o aderare imediată”.

Potrivit unor surse diplomatice citate de Reuters, Republica Moldova este la rândul ei aproape sigură că va obţine statutul de ţară candidată, în timp ce Georgia mai are condiţii de îndeplinit, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *