June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Informații importante de pe piața externă. Prețurile petrolului din nou în creștere

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Informații importante de pe piața externă. Preţul petrolului a depășit luni 114 dolari pe baril, în cadrul unor tranzacţii volatile, scrie news.ro

 

 

 

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,01 dolari, sau cu 0,9%, la 114,13 dolari pe baril. Contractul de referinţă la nivel global a scăzut cu 7,3% săptămâna trecută, fiind prima scădere săptămânală din ultimele cinci săptămâni.

Preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate a avansat cu 61 de cenţi, sau cu 0,56%, la 110,17 dolari pe baril, în cadrul unor tranzacţii electronice reduse, în SUA bursele fiind închise pentru sărbătoarea Juneteenth. Contractele pe termen de o lună au scăzut cu 9,2% săptămâna trecută, consemnând prima scădere în opt săptămâni.

”Avem două naraţiuni cu adevărat concurente. Una este sancţiunile pentru livrările ruseşti (preţuri de susţinere). Pe de altă parte, vedem preţurile ridicate care au ca rezultat distrugerea cererii”, a spus consultantul pentru petrol din Houston Andrew Lipow.

Preţul petrolului Brent au atins luni cel mai redus nivel dintr-o lună, înainte de a se recupera pierderile.

“Livrările vor rămâne strânse şi vor continua să susţină preţurile ridicate ale petrolului. Norma pentru ICE Brent este încă în jurul valorii de 120 de dolari”, a declarat analistul PVM Stephen Brennock.

Sancţiunile occidentale au redus accesul la petrolul din Rusia după invadarea Ucrainei, pe care Rusia o numeşte ”operaţiune specială”.

Analiştii şi investitorii au spus că cred că o recesiune este mai probabilă, după ce Rezerva Federală a SUA a aprobat miercuri cea mai mare creştere a ratei dobânzii din mai mult de un sfert de secol, pentru a limita o creştere a inflaţiei, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..