June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Primarul Kievului: ‘A le ceda rușilor părți din teritoriul ucrainean nu este un compromis’

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Discuțiile de pace sunt posibile doar după ce Rusia va părăsi Ucraina, a declarat Vitali Klitschko, primarul orașului Kiev. Klitschko a declarat pentru BBC că țara sa va intra în discuții de pace doar după ce „ultimul soldat rus va părăsi Ucraina”, scrie stiripesurse.ro

Fostul campion mondial de box la categoria grea a participat la înmormântarea lui Roman Ratushnyi, un cunoscut activist în vârstă de 24 de ani, devenit luptător voluntar, care a fost ucis la Izium, în regiunea Harkov, la începutul acestei luni.

Unii oficiali ucraineni și-au exprimat îngrijorarea că aliații occidentali ar putea împinge țara lor spre un acord de pace cu Rusia, având în vedere consecințele războiului asupra aprovizionării cu alimente și energie și asupra economiei globale.

„Rușii au vorbit despre ‘Să găsim un compromis’. Să găsim o soluție’. Despre ce vorbesc ei? Despre ce compromis? A le ceda rușilor părți din teritoriul ucrainean nu este un compromis. Sunt mai mult decât sigur că vom fi gata să discutăm cu rușii despre un compromis. Dacă ultimul soldat rus va părăsi Ucraina, va fi momentul să discutăm, dar nu încă. Rușii trebuie să plece din patria noastră”, a spus Vitali Klitschko.

Comandanții ucraineni de pe linia frontului din Donbas, în estul țării, spun că sunt puternic depășiți de ruși și că pierd sute de soldați în fiecare zi. Totuși, și rușii au pierderi grele, susține Klitschko.

„Aceasta este o tragedie și pentru ruși și pentru Federația Rusă. Oamenii nu înțeleg asta acum, dar sunt sigur că vor realiza foarte curând realitatea. Rușii mor – pentru ce? Pentru ambiția lui Putin? De aceea, unitatea în jurul Ucrainei și a tuturor țărilor democratice este cheia pentru pace și libertate în Europa”, a precizat Vitali Klitschko, conform stiripesurse.ro

Decizia finală privind eventualele discuții de pace va aparține președintelui Volodimir Zelenski și guvernului.

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..