June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Inflația din 2022 va băga economia SUA în recesiune la anul

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Economia Statelor Unite riscă să intre în recesiune anul viitor, spun analiștii de la Bank of America Securities, totul după ce inflația rămâne constant ridicată, scrie news.ro

 

 

 

Ei se aşteaptă ca creşterea Produsului Intern Brut al SUA să încetinească până la aproape zero până în a doua jumătate a anului viitor, ”pe măsură ce impactul întârziat al condiţiilor financiare mai stricte încetineşte economia”.

Economiştii prognozează doar o redresare ”modestă” a creşterii în 2024, potrivit unui raport de cercetare al Bank of America.

”Cele mai mari temeri ale noastre legate de Rezerva Federală (Fed) au fost confirmate: au căzut mult în urma curbei şi acum joacă un joc periculos de recuperare”, a scris Ethan Harris, economist global la BofAS, adăugând că firma se aşteaptă ca Fed să majoreze ratele dobânzilor la ”peste 4%”.

Potrivit analiştilor băncii, riscul unei recesiuni pentru acest an este scăzut.

Fed a aprobat miercuri cea mai mare creştere a dobânzii de politică monetară din mai mult de un sfert de secol, pentru a stopa o accelerare a inflaţiei.

Măsura a crescut dobânda cheie pentru fondurile federale cu trei sferturi de punct procentual, la un interval cuprins între 1,5% şi 1,75%.

De asemenea, economiştii BofA Global şi-au redus previziunile de creştere globală, invocând inflaţia, războiul din Ucraina şi blocajele legate de Covid în China.

Ei se aşteaptă acum la o creştere economică globală de 3,2%, sub ritmul anticipat anterior, de 4,3%.

Creşterea economică mondială din 2022 va fi supusă unor riscuri mai mari dacă blocajele stricte vor continua în China, iar în 2023 de eventualitatea intrării în recesiune a economiei SUA, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..