June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Guvernatorul din Lugansk, anunț îngrijorător: Ne pregătim de ce este mai rău

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk, a transmis că se pregăteşte de ce este mai rău, având în vedere că rușii atacă 24 de ore din 24, scrie news.ro

 

 

 

Numit de preşedintele Volodimir Zelenski, acest bărbat în vârstă de 46 de ani conduce regiunea Lugansk care cuprinde oraşul Severodoneţk, unde forţele ruse şi ucrainene se confruntă în stradă, şi cea din Lisichansk unde tirurile de artilerie sunt aproape permanente.

“Situaţia este dificilă în oraş şi în întreaga regiune”, a spus el într-un interviu pentur AFP, căci ruşii “bombardează poziţiile noastre 24 de ore din 24”

La Lisichansk, se văd semne de pregătiri de luptă de stradă: soldaţi sapă gropi şi pun sârmă ghimpată, iar poliţia plasează vehicule arse de-a lungul străzilor pentru a încetini traficul.

“O vorbă spune: trebuie să te pregăteşti pentru ce e mai rău şi ce e mai bun va veni de la sine”, subliniază Gaidai. “Bineînţeles că trebuie să ne pregătim”, adaugă bărbatul care a avertizat în repetate rânduri că ruşii vor ajunge să înconjoare Lisichansk prin întreruperea principalelor sale rute de aprovizionare. “Este război, se poate întâmpla orice”, a afirmat el.

 

Din Lisichansk, artileria ucraineană trage asupra poziţiilor ruseşti din Severodoneţk, iar ruşii le răspund cu mortiere şi rachete.

“Uitaţi-vă cum a rezistat Severodoneţk: puteţi vedea că ei (ruşii) nu o controlează complet… Ei nu pot înainta mai repede (şi nici) nu îşi plasează tunurile mari şi tancurile acolo”, explică guvernatorul.

Ca şi alţi oficiali ucraineni, el speră că aliaţii occidentali ai Ucrainei îi vor livra mai multe “arme cu rază lungă de acţiune cât mai curând posibil”. “Este bine că Occidentul ne ajută, dar vine târziu”, spune el.

Guvernatorul ar putea teoretic să meargă să vadă care este situaţia de la Severodoneţk cu trupele sale, “dar este extrem de riscant”.

De fapt, “nu există niciun loc sigur în întreaga regiune Lugansk”, recunoaşte el, în timp ce exploziile răsună în jur.

Vesta lui antiglonţ este plină de cartuşe şi ţine o puşcă semiautomată în maşină. “Dacă este necesar, voi lupta”, a spus el.

 

Născut la Severodonetsk, Serghei Gaidai a fost numit de preşedintele Zelenski după alegerea sa în 2019

“Mă aflu aici să ajut oamenii cât de mult pot”, spune el despre slujba de administrator din timpul războiului, care îi cere “să-şi păstreze emoţiile pentru (el)”.

“Este dureros pentru mine să-mi văd oraşul meu natal cum este distrus”, a spus el. La fel cum a văzut că războiul îi ucide oamenii pe care îi cunoştea: “Sunt om, dar îngrop totul în adâncul meu”.

Viaţa este foarte grea pentru “10%” din locuitorii din Lisichansk care au rămas acolo, care nu mai au reţea de telefonie, apă curentă sau electricitate, gătesc la foc de lemne şi s-au refugiat în pivniţe.

“Încercăm să-i convingem să plece”, dar “unii refuză categoric”. Şi doar un “procent mic” speră că Moscova va face din regiune o “lume rusească”, a spus el.

Guvernatorul Gaidai comunică zilnic despre starea conflictului, în special pe reţelele de socializare ca Telegram sau Facebook, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..