June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Un bogătaș a oferit 19 milioane de dolari pentru a lua prânzul cu Warren Buffett

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 5 Second

O persoană bogată a oferit suma record de 19 milioane de dolari pentru a lua prânzul cu Warren Buffett, în a 21-a şi ultima oară când omul de afaceri miliardar a scos la licitaţie un prânz privat în beneficiul unei organizaţii caritabile din San Francisco, transmite stiripesurse.ro

Oferta câştigătoare la licitaţia eBay, care s-a încheiat vineri, a depăşit cu mult recordul anterior de 4,57 milioane de dolari plătit în 2019 de antreprenorul în criptomonede Justin Sun, conform news.ro.

Încasările vor fi în beneficiul Glide, o organizaţie nonprofit din districtul Tenderloin din San Francisco, care îi ajută pe cei săraci, fără adăpost sau pe cei care se luptă cu abuzul de substanţe.

Glide oferă mese, adăpost, teste HIV şi hepatită C, pregătire profesională şi programe pentru copii.

Câştigătorul din acest an a ales să rămână anonim.

O purtătoare de cuvânt a eBay a spus că prânzul a fost cel mai scump articol vândut vreodată pe site-ul companiei în scopuri caritabile.

Buffett, în vârstă de 91 de ani, preşedintele şi directorul general al Berkshire Hathaway, a strâns aproximativ 53,2 milioane de dolari pentru Glide în cele 21 de licitaţii, care au început în 2000.

”Nu a fost decât bine. Am întâlnit o mulţime de oameni interesanţi din toată lumea. Singura caracteristică universală este că ei simt că banii vor fi folosiţi foarte bine”, a spus Buffett într-un comunicat.

În 2020 şi 2021 nu au fost organizate licitaţii din cauza pandemiei de Covid-19.

Buffett a început să sprijine Glide după ce prima sa soţie, Susan, l-a prezentat organizaţiei de caritate, unde ea făcuse voluntariat.

Susan Buffett a murit în 2004.

Buffett s-a angajat să-şi doneze aproape toată averea. Vineri, Buffett avea o avere de 93,4 miliarde de dolari, ocupând locul al şaptelea la nivel mondial, potrivit revistei Forbes.

Câştigătorul licitaţiei de anul acesta şi până la şapte invitaţi se vor alătura lui Buffett la restaurantul de fripturi Smith & Wollensky din Manhattan.

Buffett va vorbi despre aproape orice, dar nu despre unde ar putea investi în continuare.

Berkshire deţine zeci de companii, inclusiv BNSF, compania de asigurări auto Geico, companii în domeniul energiei, producţie şi afacerilor cu amănuntul şi acţiuni precum Apple şi Bank of America.

Buffett deţine în continuare aproape 16% din conglomeratul din Omaha, Nebraska, în ciuda faptului că a donat mai mult de jumătate din acţiunile sale din 2006, inclusiv 4 miliarde de dolari pe 14 iunie, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..