July 4, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Vladimir Putin: UE „și-a pierdut complet suveranitatea” și „dansează cum îi cântă altcineva”

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 9 Second

După ce a întârziat două ore din cauza unui presupus atac cibernetic, Vladimir Putin a susținut un discurs la Forumul economic de la Sankt Petersburg, în care a precizat că Rusia a fost „forțată” să lanseze „operațiunea specială” din Ucraina, scrie digi24.ro

 

 

De asemenea, liderul de la Kremlin a avut o reacție și la anunțul de vineri al Comisiei Europene, prin care Ursula von der Leyen a recomandat acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și R. Moldova. Președintele rus a transmis participanților aflați la „Davosul rusesc” că Uniunea Europeană „și-a pierdut complet suveranitatea” și „dansează cum îi cântă altcineva”.

Putin și-a început pedoaira, spunând că forumul are loc „într-un moment dificil pentru întreaga comunitate mondială”, transmite The Guardian.

„Economia, piețele și înseși principiile sistemelor economice globale sunt în pericol”, a spus Putin.

„SUA și-au declarat victoria în Războiul Rece la fel ca Londra, iar mai târziu au ajuns să se considere zei pe planeta Pământ”, a declarat președintele rus, precizând și că cele două state menționate cred că „nu au îndatoriri, ci doar interese”.

„Schimbări tectonice cu adevărat revoluționare în geopolitică”
Putin spune că lumea a observat „apariția și creșterea proeminenței noilor centre de putere” și că „vechea ordine mondială” bazată pe o singură putere mondială este, prin însăși natura sa, instabilă.

Lumea vede „schimbări tectonice cu adevărat revoluționare în geopolitică”, le-a spus liderul rus participanților la Forumul Economic din Sankt Petersburg.

„Nu mai este posibil să ignorăm că aceste schimbări tectonice care au loc în politica globală, economia globală și tehnologie”, a spus Putin, adăugând că relațiile internaționale vor trece prin „schimbări fundamentale”.

„Ar fi o greșeală să credem că în timpul acestor schimbări tumultuoase, putem pur și simplu să stăm în afară și să credem că totul va fi așa cum a fost.

Se pare că elitele conducătoare ale anumitor țări occidentale lucrează tocmai sub aceste iluzii de a alege să ignore ceea ce este evident, jucându-se constant cu fantomele trecutului.

Ei cred că dominația Occidentului și a politicii și economiei globale este o constantă. Dar nimic nu este etern”, a avertizat Vladimir Putin.

„Statele Unite ignoră aparent faptul că în ultimele decenii au apărut noi centre de putere în întreaga lume și că vocea lor se aude tot mai tare. Fiecare dintre ele își dezvoltă propriul sistem politic și instituții publice și își implementează propriul model de creștere economică și, desigur, are dreptul de a le proteja și de a asigura suveranitatea națională”, a mai susținut Putin, scrie digi24.ro

 

 

sursa foto – digi24.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..