June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Spania anunță vaccinarea întregii populații cu a doua doză booster anti coronavirus

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second

Întreaga populaţie a Spaniei urmează să se poată vaccina cu un al doilea ”booster” anticovid – probabil începând din această toamnă -, anunţă ministrul spaniol al Sănătăţii Carolina Darias, relatează AFP. ”Va exista o a patra doză (de vaccin anticovid) pentru toată lumea”, a anunţat ministrul joi, la postul de televiziune La Sexta, precizând că mai este de stabilit doar data începerii acestei campanii de vaccinare. ”O posibilă dată ar fi către toamnă”, a declarat ea, precizând că Spana se aşteaptă, în acea perioadă, la ”apariţia unor noi vaccinuri adaptate variantelor” noului coronavirus, scrie stiripesurse.ro.

Spania, la fel ca multe alte ţări, a optat pentru o a doua doză ”booster” – a patra doză, în total – numai în cazul persoanelor celor mai vulnerabile, persoane în vârstă de peste 80 de ani sau persoane imunodeprimate. Unele ţări, ca Statele Unite, administrează deja un al doilea ”booster” persoanelor în vârstă de peste 50 de ani. Aproximativ 93% din populaţia spaniolă în vârstă de peste 12 ani a fost vaccinată complet, iar 53% dintre cei 47 de milioane de spanioli au fost vaccinaţi cu un prim ”booster”. Spania este, astfel, unul dintre ”campionii” vaccinări anticovid în lume.
ADVERTISING

 

Opoziţia faţă de vaccinarea anticovid este aproape inexistentă în Spania, care a înregistrat în total 12,5 milioane de infectări şi 107.239 de morţi din cauza covid-19, de la începutul pandemiei, în martie 2020. Madridul a adoptat la sfârşitul lui martie o strategie care constă în tratarea covid-19 ca o simplă boală endemică, a cărei urmărire epidemiologică este comparabilă celei a gripei, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..