June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rusia a folosit până acum 330.000 de militari în Ucraina. Kievul a pierdut între 30% și 50% din echipamentul de luptă

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

În analiza de joi noapte spre vineri dimineață, Institutul pentru Studiul Războiului din Washington (ISW) transmite că oficialii ucraineni din domeniul apărării au solicitat în mod explicit artilerie grea occidentală, drone și sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) în condițiile în care urmează un război prelungit, scrie digi24.ro

 

Principalele concluzii ale evaluării zilnice a ISW:

Forțele rusești au continuat să lanseze atacuri terestre asupra Severodonețk și a așezărilor de-a lungul liniilor de comunicare terestre ucrainene către Lisichansk.
Serviciile de informații militare ucrainene au raportat că forțele rusești nu mai operează ca grupuri tactice de batalioane individuale, așa cum a evaluat anterior ISW.
Trupele ruse au desfășurat operațiuni ofensive fără succes la nord-vest de Sloviansk, în timp ce forțele ucrainene ar fi reluat pregătirile pentru contraofensive la vest de Izium.
Forțele rusești și ucrainene s-au angajat în confruntări la nord și nord-est de orașul Harkov, deși nicio parte combatantă nu a câștigat teritoriu în mod semnificativ.
Trupele de invazie au continuat să fortifice pozițiile pe care s-au retras în nord-vestul regiunii Herson, probabil în anticiparea contraofensivei ucrainene în regiune.
Șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, a continuat să discute și să semneze acorduri de parteneriat cu oficiali regionali ruși

Viceministrul ucrainean al apărării Denys Sharapov și comandantul logistic al Comandamentului Forțelor Terestre, Volodymyr Karpenko, au declarat că forțele ucrainene au nevoie de sute de sisteme de artilerie și de vehicule de luptă pentru infanterie și tancuri, deoarece forțele ucrainene au suferit pierderi de echipamente de 30% până la 50% în luptă.

Sharapov și Karpenko au cerut, de asemenea, arme de precizie cu rază lungă de acțiune, cum ar fi MLRS, pentru a apăra întreaga linie de front de 2.500 km din Ucraina.

Rusia a folosit până acum 330.000 de militari în Ucraina
Oficialii ucraineni au spus că forțele rusești au angajat deja aproximativ 330.000 de militari pentru invazia lor în Ucraina, fără a efectua o mobilizare parțială sau totală în Rusia.

Șeful adjunct al Statului Major General ucrainean pentru operațiuni principale, Oleksiy Gromov, a afirmat că forțele ruse au grupat 150.000 de militari în grupuri tactice de batalioane (BTG) și alte formațiuni și au implicat alți 70.000 de militari din elemente aeriene și maritime, restul personalului incluzând unități de sprijin necombatant, scrie digi24.ro

 

Sursa foto: digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..