June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Petrolul ieftin din Rusia își face loc pe tot mai multe piețe

0 0
2 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 4 Second

Africa de Sud a declarat că doreşte să cumpere petrol din Rusia pentru a ajuta la combaterea inflaţiei energetice la nivel mondial, a raportat Business Insider, conform stiripesurse.ro

„Ar trebui să luăm în considerare importul de ţiţei din Rusia la un preţ scăzut”, a declarat ministrul sud-african al resurselor minerale şi al energiei, Gwede Mantashe, la o dezbatere parlamentară, potrivit Reuters.

 

Secretarul american pentru Energie, Jennifer Granholm, a declarat luna trecută că nu este exclusă adoptarea unor sancţiuni împotriva statelor din afara influenţei occidentale care cumpără petrol rusesc, dar administraţia Biden este atentă la impactul unor astfel de restricţii asupra pieţei, a raportat Reuters. Preţurile petrolului se tranzacţionează maximul ultimilor 13 ani şi contribuie la o inflaţie aprinsă pentru consumatori.

La fel ca multe ţări din întreaga lume, Africa de Sud se luptă cu inflaţia în creştere, preţurile de consum crescând cu 5,9% în aprilie 2022 faţă de aceeşi perioadă a anului trecut, potrivit departamentului oficial de statistică. Preţurile combustibililor „au continuat să provoace dureri în aprilie 2022” şi au fost cu 29,2% mai mari decât în ​​urmă cu un an, potrivit Statistics South Africa.

Africa de Sud importă aproximativ 60% din necesarul de combustibil, conform unui raport Bloomberg. Statul cumpără petrol în primul rând din ţările OPEC, inclusiv Nigeria şi Arabia Saudită.

Rusia a fost unul dintre cei mai mari exportatori de ţiţei din lume, fiind al treilea producător ca mărime, după Statele Unite şi Arabia Saudită. Dar războiul generat în Ucraina a costat pierderea unora dintre cei mai valoroşi clienţi ai statului, inclusiv Uniunea Europeană, care va elimina treptat importurile de combustibil rusesc începând cu 2022. Drept urmare, Rusia se găseşte nevoită să să-şi reorienteze exportul de gaze şi petrol către noi cumpărători, precum China şi India.

Africa de Sud, care are legături istorice cu Moscova, s-a abţinut de la votul Organizaţiei Naţiunilor Unite în martie, care condamna Rusia pentru războiul din Ucraina. Luna trecută, preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a declarat că „ţările din apropiere” au fost grav afectate de sancţiunile împotriva Rusiei, a raportat Reuters.

Orice achiziţie de petrol rusesc va contribui la umplerea cuferelor Moscovei. În ciuda sancţiunilor ample, Rusia a continuat să acumuleze venituri masive din energie pe măsură ce preţurile au crescut. În mai, veniturile ţării din exporturile de petrol au crescut cu 11% faţă de aprilie – ducând veniturile înapoi la nivelurile de dinainte de război, a declarat miercuri Agenţia Internaţională pentru Energie, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..