June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Femeia în care Vladimir Putin are încredere maximă îi cere să schimbe macazul

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 58 Second

Rusia trebuie să regândească contururile economiei sale dependente de exporturi, pentru a se asigura că industria lucrează pentru piaţa internă, dar cele mai multe controale asupra circulaţiei capitalurilor ar trebui eliminate, a declarat joi guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, la Forumul economic de la Sankt Petersburg, transmite stiripesurse.ro

 

 

“O parte substanţială” a industriei ruse ar trebui să înceapă să lucreze pentru piaţa internă, în loc să se bazeze pe exporturi pentru venituri, susţine oficialul rus.

Acesta a adăugat că cele mai multe controale asupra circulaţiei capitalurilor ar trebui eliminate şi nu se va interzice ruşilor să deţină conturi bancare în dolari SUA sau în alte valute.

“Am avut o suprapunere de restricţii valutare. Părerea mea este că ar trebui eliminate, majoritatea”, a declarat Nabiullina, scrie agerpres.ro.

Ca răspuns la sancţiunile occidentale, care au inclus îngheţarea a aproximativ 300 miliarde de dolari din rezervele Băncii Centrale, Rusia a introdus controale stricte asupra operaţiunilor în valută.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia va prospera chiar dacă Occidentul a impus cele mai severe sancţiuni din istoria modernă dar a precizat că vor trebui reorientate fundaţiile economiei ruse, de 1.800 miliarde de dolari.

Nabiullina a avertizat că există temeri că pierderea accesului la tehnologii va submina economia rusă.

Moscova trebuie să caute iniţiative private pentru a-şi asigura dezvoltarea tehnologică şi a preveni căderea într-o situaţie de tipul celei din era sovietică, în care Rusia să fie în urma competitorilor, a explicat guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei.

Recenta apreciere a rublei faţă de dolar a determinat solicitări din partea Guvernului rus pentru o rublă mai slabă.

Vicepremierul Andrei Belousov susţine că rubla este supraevaluată şi ar fi mult mai bine pentru industrie ca moneda Rusiei să se situeze la un curs de 70 – 80 ruble pentru un dolar, de la nivelul actual de 57 ruble pentru un dolar.

Dar Nabiullina a apărat strategia instituţiei în privinţa rublei, spunând că trebuie să rămână flotant cursul de schimb al rublei.

Ritmul creşterii preţurilor, care au urcat semnificativ din martie în urma impunerii sancţiunilor, a scăzut mai rapid decât previziona Banca Rusiei, care estimează la finalul anului o inflaţie aproape de 14%, a declarat Nabiullina.

De asemenea, a adăugat oficialul, declinul economiei ruse în 2022 ar putea fi mai redus decât se previziona iniţial, scrie stiripesurse.ro

 

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..