June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Demolarea „bisericii de pe trotuar” din Constanța a fost suspendată provizoriu de justiție

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Parohia “Izvorul Tămăduirii” din Constanţa a obţinut în instanţă suspendarea deciziei de demolare a bisericii construite pe un trotuar, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite, informează digi24.ro

“Admite cererea de suspendare provizorie a executării silite (…) . În temeiul art. 719 alin. (7) C. proc. civ., suspendă provizoriu executarea silită efectuată în dosarul de executare (…), până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul dosarului nr. 14901/212/2022 al Judecătoriei Constanţa. (…) Fără cale de atac”, se arată în hotărârea pronunţată de Judecătoria Constanţa.

Pe rolul aceleiaşi instanţe se află şi o contestaţie la executare formulată de Parohia “Izvorul Tămăduirii”, dosarul fiind înregistrat pe 14 iunie.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a slujit pe 10 iunie slujba de Liturghie la biserica ‘Izvorul Tămăduirii’, situată în zona Macul Roşu din municipiul Constanţa, cunoscută şi ca “Biserica de pe trotuar”. El a afirmat că biserica urma să fie demolată în cursul acelei zile, însă le-a cerut credincioşilor şi preoţilor să stea zi şi noapte în lăcaşul de cult, pentru a nu putea fi dărâmat.

Arhiepiscopul Tomisului i-a cerut primarului Vergil Chiţac să “revină la credinţă”, acelaşi apel fiind făcut şi către consilierii municipali şi judecători. ÎPS Teodosie i-a cerut şi premierului Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, pe care l-a definit ca fiind “un om credincios”, să “îi ceară socoteală” primarului Constanţei.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, îi solicitase anterior arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, să pună în aplicare decizia definitivă a instanţei judecătoreşti din luna decembrie 2021 privind desfiinţarea lucrărilor de construcţie la imobilul din zona Macul Roşu, construit ilegal pe trotuar, în care funcţionează improvizat un lăcaş de cult.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis săptămâna trecută că demolarea unei biserici este “un act tulburător şi neavenit”, iar soluţia mutării sau translatării, în măsura posibilului, este “aprioric mai bună decât punerea la pământ” a acesteia, scrie digi24.ro

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..