July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ambasadorul SUA în China se aşteaptă ca politica ‘zero COVID’ a Beijingului să continue până la începutul lui 2023

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second

Ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns, a declarat joi că se aşteaptă ca politica “zero COVID” a Beijingului să continue până la începutul lui 2023, iar din acest motiv companiile americane sunt reticente în a investi în această ţară până când măsurile stricte de izolare nu vor fi ridicate, relatează stiripesurse.ro

 

 

“Teoria mea este că probabil vom vedea (strategia) zero COVID continuând până la începutul anului 2023. Asta e ceea ce guvernul chinez semnalează”, a afirmat ambasadorul Nicholas Burns în cadrul unui eveniment online organizat de think tank-ul Brookings Institution.

 

Măsurile de izolare perturbă şi mai mult lanţurile de aprovizionare deja afectate şi determină companiile străine să amâne eventuale noi investiţii, potrivit Agerpres.ro.

“Este o piaţă prea mare pentru ca ţările să se retragă, aşa că nu vom vedea multe companii să o părăsească complet”, a afirmat el într-o videoconferinţă de la Beijing.

Însă, din discuţiile sale cu oameni de afaceri americani, ambasadorul a reţinut că există multă ezitare în a efectua noi investiţii ”înainte ca ei să vadă toată această situaţie încheiată”.

Un sfert dintre companiile americane din Shanghai îşi reduc investiţiile în această metropolă considerată capitala economică a Chinei şi aproape toate se aşteaptă la o scădere a veniturilor lor în acest an, potrivit unui studiu publicat miercuri de Camera de Comerţ Americană (AmCham) din metropola chineză.

China este ultima mare economie mondială care a menţinut o strategie “zero COVID”, care se bazează pe carantinarea persoanelor testate pozitiv, măsuri de izolare ţintite şi chiar teste PCR obligatorii, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..