June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Rusia a rămas fără piese de schimb pentru avioanele străine

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 29 Second

Directorul Agenției Europene de Siguranță a Aviației (EASA) și-a exprimat îngrijorarea despre faptul că Rusia folosește avioane fabricate în Occident care necesită piese de schimb și reparații la care rușii nu mai au acces din cauza sancțiunilor și a descris situația ca fiind „foarte riscantă”, scrie digi24.ro

Boeing (SUA) și Airbus (Europa) au sistat în luna martie livrările de piese de schimb pentru companiile aeriene rusești, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Patrick Ky, directorul executiv al EASA, a spus marți că organismele de reglementare ar trebui să facă excepții pentru Rusia atunci când este cazul „din motive umanitare”, dar că aceste măsuri nu ar trebui „să devină o regulă”.

Directorul executiv al EASA a spus că situația ar putea deveni mai gravă cu trecerea timpului. „În șase luni – cine știe? Într-un an – cine știe?” Foto: Profimedia Images
Oficialul agenției a subliniat faptul că situația ar putea deveni mai gravă în timp. „În șase luni – cine știe? Într-un an – cine știe?” a avertizat Ky, adăugând că există rapoarte conform cărora Rusia va fi forțată să „canibalizeze” avioanele, un proces prin care se iau piese de la o aeronavă pentru a o întreține pe alta.

Europarlamentarii au votat luna trecută o rezoluție prin care îi cer Rusiei să returneze „avioanele furate” și prin care acuză Rusia că a „reînregistrat” avioanele închiriate de la companii străine în registrul aeronavelor rusești, încălcând regulile aviației civile internaționale.

SUA au interzis, tot în luna martie, accesul avioanelor companiilor rusești la spațiul aerian american, alăturându-se interdicțiilor similare introduse de UE și Canada, scrie Reuters. Departamentul de Comerț al Statelor Unite a adăugat peste 150 de avioane Boeing operate de companiile aeriene rusești la lista aeronavelor care încalcă regulile americane privind controlul exporturilor, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..