June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Emmanuel Macron nu a dormit la hotel, ci într-un cort, la Baza Kogălniceanu

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Președintele francez Emmanuel Macron, sosit în România marți seară, nu a vrut să meargă la un hotel din Constanța, ci a preferat să doarmă într-un cort la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, relatează presa franceză, citând Palatul Elysee, scrie digi24.ro

Miercuri dimineață, înainte de începerea programului oficial al vizitei sale în România, Macron a făcut jogging, apoi a luat micul dejun cu militarii, transmite TV5 Monde.

De altfel, președintele francez a avut și marți seară o întâlnire informală cu militarii francezi și belgieni ai Forței de Răspuns NATO și a luat prânzul cu aceștia, meniul fiind unul autentic românesc.

În această dimineață, Emmanuel Macron s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis. Cei doi șefi de stat au discutat despre situația din Ucraina, sprijinul acordat Republicii Moldova și aderarea României la Spațiul Schengen.

Macron a apreciat colaborarea dintre cele două țări, dar și profesionalismul armatei române.

“România nu este pentru Franța o țară ca oricare alta. Alianța dintre țările noastre se bazează pe o prietenie de două secole. Am menționat acest lucru împreună de mai multe ori. Sunt mândru să continui astăzi această tradiție istorică.

Pentru a merge și mai departe, dorim să continuăm să avansăm bilateral, lucrăm la solicitarea autorităților române la un plan ambițios de sprijinire a Forțelor Navale Române. Miniștrii de resort au putut să discute și să stabilească un document-cadru, iar politic și militar dorim să întărim acest document-cadru și această cooperare”, a spus președintele francez, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..