June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Comisia Europeană intră puternic în industria modei: designeri de top, verificați de CE

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Autorităţile UE de reglementare antitrust, care luna trecută au verificat unele companii din industria modei, se concentrează pe un grup de designeri care în urmă cu doi ani au cerut schimbări ale perioadelor de vânzare şi discounturi, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, informează stiripesurse.ro

Comisia Europeană, care nu a dat publicităţii numele companiilor sau ţările în care au fost efectuate raiduri, susţine că firmele ar fi încălcat reglementările privind practicile comerciale restrictive, care includ stabilirea preţurilor.

Executivul comunitar caută semnăturile dintr-o scrisoare deschisă apărută în 2020, în care se solicitau schimbări fundamentale în industria modei, pentru a o face mai sustenabilă din punct de vedere social şi al mediului, susţin sursele.

Sute de companii din întreaga lume au semnat scrisoarea deschisă, inclusiv Dries Van Noten, Thom Browne, Proenza Schouler, Lane Crawford, Mary Katrantzou, Gabriela Hearst, Altuzarra şi Missoni Group. Firmele nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia iar Comisia Europeană nu a răspuns imediat acestor cereri.

În scrisoare se propune mutarea sezonului toamnă / iarnă în august – ianuarie şi a sezonului primăvară / vară în perioada februarie – iulie, pentru a corespunde actualelor anotimpuri.

De asemenea, sunt propuse discounturi la finalul sezonului pentru mai multe produse, pentru reducerea risipei din fabrici şi a stocurilor.

În plus, Comisia Europeană a solicitat informaţii altor companii din industria modei, întrebându-le dacă au semnat scrisoarea şi detalii privind afacerii lor în UE, susţin sursele.

Acestea adaugă că există şi posibilitatea să fi fost înfiinţată o cameră de chat unde să se discute subiectul.

În contextul sancţiunilor impuse Rusiei, UE a avertizat recent companiile să nu exploateze situaţia înfiinţând carteluri sau abuzând de poziţia lor dominantă pe piaţă. Companiile care încalcă reglementările antitrust UE pot fi amendate cu până la 10% din cifra lor de afaceri globală, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..