June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ursula von der Leyen, a transmis în timpul unei vizite în Israel, că Uniunea Europeană are nevoie de gaz israelian

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis în timpul unei vizite în Israel, că Uniunea Europeană are nevoie de gaz israelian, pentru a scăpa de combustibili din Rusia, scrie agerpres.ro

 

 

 

“Kremlinul a folosit dependenţa noastră de combustibilii fosili ruşi pentru a ne şantaja”, a acuzat ea în timpul unui discurs la Universitatea Ben-Gurion din Negev, în sudul Israelului.

“De la începutul războiului (în Ucraina), Rusia a întrerupt în mod deliberat aprovizionarea cu gaze a Poloniei, Bulgariei şi Finlandei, a companiilor olandeze şi daneze, ca represalii pentru sprijinul nostru faţă de Ucraina”, a subliniat ea.

“Comportamentul Kremlinului nu face decât să ne întărească dorinţa de a ne elibera de dependenţa de energii fosile ruse”, a spus dna Von der Leyen.

“De exemplu, explorăm în prezent modalităţi de a consolida cooperarea noastră energetică cu Israelul”, a explicat ea, citând un proiect pentru un cablu electric submarin ce leagă Israelul, Cipru şi Grecia şi o “conductă” în estul Mediteranei.

Israelul lucrează din greu pentru a putea exporta o parte din vastele sale resurse de gaze offshore în Europa, care încearcă să înlocuiască achiziţiile de combustibili fosili din Rusia după invazia Ucrainei la sfârşitul lunii februarie şi sancţiunile împotriva regimului preşedintelui rus Vladimir Putin.

Dna von der Leyen s-a întâlnit luni seară cu miniştrii israelieni ai afacerilor externe şi energiei, Yair Lapid şi Karine Elharrar, şi urmează să se întâlnească marţi seară cu şeful guvernului Naftali Bennett.

Potrivit unui purtător de cuvânt al ministrului Elharrar, dna Von der Leyen a repetat în timpul întâlnirii de luni că “UE are nevoie de gaz israelian”, transmite AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..