June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Războiul Rusiei va priva lumea de trei recolte de grâu din Ucraina

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Invazia trupelor ruse va priva piața mondială a grâului de cel puțin trei recolte din Ucraina și va provoca o creștere a prețurilor fără precedent, a declarat ministrul ucrainean al agriculturii pentru Reuters, scrie digi24.ro

 

 

Exporturile pe mare ale Ucrainei, țară cunoscută cândva drept grânarul Europei, au fost blocate de Rusia, iar acum Kievul se confruntă cu o mulțime de alte probleme, precum câmpuri agricole minate și o lipsă a spațiilor de stocare a cerealelor.

Mikola Solski, ministrul ucrainean al agriculturii, a avertizat că Ucraina va cădea de pe piața internațională a grânelor pentru mult timp de acum încolo dacă războiul declanșat de Rusia continuă.

„Vorbim acum despre trei recolte de grâu în același timp”, a explicat Solski. „Nu putem să transportăm recolta de anul trecut, nu putem să o culegem și să o transportăm pe cea de acum și nu prea ne dorim să o semănăm pe următoarea”.

Fermerii au înlocuit recoltele de porumb cu cele de floarea soarelui. Urmează să înlocuiască și grâul
În mod normal, Ucraina crește grâu de iarnă pe care fermierii încep să îl semene de la finalul verii, dar anul acesta producătorii ezită să planteze semințele din cauză că exportul grâului a devenit atât de dificil.

Agricultorii au trecut deja de la porumb la floarea soarelui în această primăvară pentru că semințele din care se obține uleiul de floarea soarelui cântăresc mai puțin și se vând mai scump. O schimbare similară s-ar putea întâmpla și în cazul grâului, a explicat Solski, conform digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..