June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Răfuială în coaliție – O suprataxă pentru marile companii ar fi o eroare, cu rezultate proaste

0 0
4 min read
0 0
Read Time:3 Minute, 27 Second

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat, marţi, pentru News.ro, despre măsurile înaintate de PSD în coaliție pentru modificarea Codului Fiscal, că o suprataxă pentru anumite companii, ar fi o eroare cu care liberalii nu pot fi de acord pentru că ar duce imediat la alte creşteri de preţuri. Afirmațiile sale vin după ce liderul PSD a declarat marţi că de 30 de ani grosul impozitelor a rămas pe impozitarea muncii, pe cei cu venituri mici şi mijlocii, şi astfel trebuie ca marile companii să plătească un impozit pe profit mai mare, scrie stiripesurse.ro

 

 

 

 

 

„Plecăm de la o certudine: nu putem în mijlocul unei crize de asemenea proporţii să creştem taxe. Este un principiu pozitiv, care ajută economia şi care ajută să avem un mediul economic predictibil. Discuţia despre companii, de orice dimensiune, este mai amplă: ele sunt cele care plătesc şi salariile care includ acele taxe pe muncă (contribuţiile), plătesc TVA şi tot felul de alte accize. Companiile mari, despre care vorbiţi, aduc fiecare la bugetul de stat venituri în multe feluri, nu putem să ne rezumăm la un calcul despre impozitul pe profit sau pe venit”, a spus Ionuţ Stroe, despre intenţia PSD de a introduce o taxă de solidaritate pe care să o plătească companiile mari pentru a se finanța cheltuieli din sănătate şi educaţie,

Purtătorul de cuvânt al PNL a arătat că este şi cazul companiilor mai mici, IMM-urile, care toţi fac eforturi să păstreze angajaţi, să îşi menţină capitalul pentru investiţii, să nu pună lacătul pe afaceri.

”PNL vede economia şi mediul de afaceri, mai mic sau mare, drept sursa vitală a întregii societăţii pe care trebuie să o încurajăm, să o stimulăm, să o protejăm cât mai mult pentru că ea ne plăteşte tuturor facturile în final. Viziunea noastră este de a nu îi sancţiona pe cei care produc, pe cei care oferă locuri de muncă, pe cei care ne bazăm să avem o creştere economică. Avem nevoie de ei. Statul trebuie să vadă în economie un partener, pe care să îl lase să se dezvolte. O taxă, în fapt o suprataxă pentru anumite companii, ar fi o eroare, cu rezultate proaste pentru economie şi în final şi pentru stat. Nu o putem lua în calcul. Ne-am lovi singuri şi nu ne dorim asta”, a arătat Stroe.

Acesta a menţionat că ”experienţele anterioare, cu supra-taxare, au dus imediat la alte creşteri de preţuri, la stoparea unor investiţii şi la tot felul de efecte negative în lanţ, care acum ar putea fi şi mai nocive”.

”Mediul economic trebuie încurajat să rămână pe picioare pentru că este şi el lovit masiv de valurile de creşteri de preţuri. PNL va promova această idee pozitivă şi în continuare. A-i lua resursele mediului privat, cu care încearcă să se dezvolte, ca să nu închidă poarta fabricii, în perioadă de criză ar însemna să ne tăiem sursa de dezvoltare şi de creştere economică şi nu vrem asta”, a explicat Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a arătat că liberalii susţin că ”toate taxele şi contribuţiile sunt plătite proporţional – mai ales când vine vorba de muncă”.

”Fiecare contribuţie în funcţie de câţi angajaţi are, deci ar fi corect să spunem că efortul marilor companii este unul ridicat pentru că au mulţi salariaţi. În realitate, ajungi să plăteşti în funcţie de mărimea companiei. Avem nişte domenii unde s-au făcut anumite excepţii, dar acestea sunt lucruri care se vor decide în viitor, cât le păstrăm, pe ce mizăm ca ţară în anumite domenii strategice. Haideţi să vedem unde putem investi, mai bine”, a spus Stroe.

El a completat: ”Avem o datorie, ca stat, ca politicieni, să nu lovim în mediul privat, în afacerile care şi ele abia rezistă în faţa preţurilor la energie, în faţa consumului care probabil se va reduce. (…) E o greşeală să îi împărţim pe unii sau alţii în săraci şi bogaţi, în aceste condiţii. Statul trebuie să se asigure că toată lumea îşi plăteşte datoriile şi contribuie cât am fixat prin legi că are de contribuit”, scrie stiripesurse.ro

 

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..