July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Lupte crâncene la Sievierodonetsk – Forțele ucrainene se străduiesc să evacueze civilii din oraș

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Forțele ucrainene încearcă, marți, să evacueze civilii din orașul Sievierodonetsk, unde se dau lupte crâncene, după ce Rusia a distrus ultimul pod către orașul din estul țării, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro

„Trupele rusești încearcă să ia cu asalt orașul, dar militarii rezistă”, a declarat primarul orașului Sievierodonetsk, Oleksandr Stryuk.

Guvernatorul regional Serhiy Gaidai a declarat: „Bombardamentele sunt atât de puternice încât oamenii nu mai pot rezista în adăposturi, starea lor psihologică este la limită. În ultimele zile, locuitorii sunt în sfârșit pregătiți să plece”.

Rusia a declarat că le va oferi luptătorilor ucraineni ascunși în uzina chimică o șansă de a se preda miercuri dimineață. Luptătorii ar trebui „să înceteze rezistența fără sens și să depună armele” începând cu ora 8.00 a.m., ora Moscovei (05.00 GMT), potrivit agenției de știri Interfax, care l-a citat pe Mihail Mizintsev, șeful Centrului de gestionare a apărării naționale a Rusiei, relatează Reuters.

Civilii vor fi lăsați să iasă prin intermediul unui „coridor umanitar”, a precizat el.

Ambele tabere susțin că au provocat pierderi uriașe în luptele pentru oraș, principala țintă a Rusiei în bătălia sa pentru estul țării după ce nu a reușit să captureze capitala Kiev în martie, în primele săptămâni ale invaziei sale în Ucraina.

Ucraina deține în continuare Lysychansk, orașul geamăn al lui Sievierodonetsk, situat pe un teren mai înalt, pe malul vestic al râului. Dar, cu toate podurile distruse acum, forțele ucrainene recunosc că o amenințare ar putea fi încercuirea în Sievierodonetsk.

Damien Megrou, purtătorul de cuvânt al unei unități de voluntari străini care ajută la apărarea Sievierodonetsk, a declarat că există riscul de a lăsa „un număr mare de apărători ucraineni izolat de restul trupelor ucrainene” – ca în Mariupol, portul de la Marea Neagră care a capitulat luna trecută după luni de asediu rusesc.

Bătălia pentru Sievierodonetsk, un oraș care abia depășește 100.000 de locuitori, este locul unde acum se dă cea mai mare luptă din Ucraina, în condițiile în care conflictul s-a transformat într-un război de uzură.

Kievul a declarat că pierde 100-200 de soldați uciși în fiecare zi și alte sute sunt răniți, scrie stiripesurse.ro

 

sursa foto – stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..