• Fri. Jun 2nd, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Aleksei Navalnîi, cel mai important opozant al lui Putin, transferat într-o locație necunoscută

Jun 14, 2022
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat din colonia penitenciară în care se afla într-o locaţie necunoscută, a declarat marţi un colaborator apropiat, relatează digi24.ro

“Unde se află acum Aleksei şi în ce colonie este transportat nu ştim”, a declarat Leonid Volkov, colaborator apropiat al lui Navalnîi, într-o postare de Telegram.

Navalnîi, cel mai important lider al opoziţiei din Rusia din ultimul deceniu, a fost încarcerat pentru doi ani şi jumătate pe motiv că ar fi încălcat termenii eliberării condiţionate în februarie 2021 după ce s-a întors din Germania, unde s-a restabilit în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic despre care susţine că a fost comandată de Kremlin.

Pe 24 martie, Navalnîi a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare pentru fraudă şi sfidarea unui tribunal. Liderul opoziţiei susţine că acuzaţiile împotriva lui sunt fabricate şi menite să împiedice realizarea ambiţiilor sale politice.

Judecătorul a ordonat ca Navalnîi, care a caracterizat campania militară a Rusiei din Ucraina drept “prostească”, să fie transferat într-o închisoare de maximă securitate, unde drepturile la vizitare şi de corespondenţă vor fi reduse.

Navalnîi şi-a executat până acum sentinţa la Colonia corecţională nr. 2, o colonie penitenciară de la Pokrov, aflată la 119 km est de Moscova, transmite Agerpres.

Citește și: Navalnîi cere liderilor occidentali și Facebook să „zdrobească propaganda lui Putin”

Reţeaua politică a lui Navalnîi a fost în mare parte destructurată de la încarcerarea sa, fiind clasificată drept organizaţie “extremistă”. Colaboratorii de prim-rang şi organizatorii au fost fie încarceraţi, fie forţaţi să părăsească ţara.

Navalnîi a declarat în urmă cu două săptămâni că a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal pentru crearea unei organizaţii extremiste şi incitare la ură împotriva autorităţilor, infracţiuni care pot atrage o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *