June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Israelul le cere cetățenilor săi să evite Istanbulul, pentru a nu fi răpiți sau uciși de agenți iranieni

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Israel și-a îndemnat luni cetățenii să evite Istanbulul sau, dacă sunt acolo, să se întoarcă acasă, întărind astfel un apel lansat pe 30 mai împotriva călătoriilor în Turcia, din cauza a ceea ce pretinde a fi un pericol din partea Iranului de a ucide sau răpi cetățeni israelieni flați în vacanță, scrie digi24.ro

Ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, a declarat luni că „eforturile imense” ale forțelor israeliene de securitate au salvat „vieți israeliene în ultimele săptămâni” și a mulțumit guvernului turc pentru contribuția sa.

El nu a dat alte detalii. Un oficial al serviciilor israeliene de securitate a declarat pentru Reuters că Turcia a arestat câțiva „agenți operativi” ai Gardienilor Revoluției din Iran.

„Facem apel la israelieni să nu zboare la Istanbul și, dacă nu aveți un motiv bine întemeiat, nu zburați deloc în Turcia. Dacă vă aflați deja la Istanbul, întoarceți-vă în Israel cât mai repede posibil”, a spus Yair Lapid într-o declarație televizată.

„Aceste amenințări teroriste sunt îndreptate împotriva certățenilor israelieni aflați în vacanță. Ei selectează cetățeni israelieni într-o manieră aleatoare, dar intenționată, cu scopul de a-i răpi sau ucide”, a mai spus Lapid.

„Doresc, de aici, să le transmit un mesaj și iranienilor. Oricine face rău israelienilor nu va scăpa. Brațul lung al Israelului îi va ajunge, indiferent unde se află.”

Teheranul a promis că se va răzbuna pe Israel, pe care îl acuză de asasinarea colonelului Hassan Sayyad Khodai, important membru în gardienii Revoluției, care a fost împușcat în mașină de doi indivizi pe motocicletă.

Israelul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat responsabilitatea, în acord cu politica sa standard privind acuzațiile de asasinat. Israelul l-a acuzat pe Khodai că a pus la cale atacuri împotriva cetățenilor săi în mai multe părți ale lumii.

Turcia este o destinație turistică importantă pentrui israelieni, cele două țări strângând relațiile după o perioadă încordată de mai mult de un deceniu, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..