June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Bogdan Aurescu, despre o eventuală deplasare a lui Klaus Iohannis în Ucraina

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Publicul va afla despre o eventuală deplasare a președintelui Klaus Iohannis în Ucraina după ce un astfel de eveniment se va fi consumat deja, a explicat, luni seara, la Digi24, ministrul de externe Bogdan Aurescu, întrebat despre anunțul făcut de un parlamentar ucrainean, pe Twitter, că șeful statului român ar urma să vină la Kiev joi, pe post de „d’Artagnan”, însoțindu-i pe președintele Emmanuel Macron, pe cancelarul Olaf Scholz și pe premierul italian Mario Draghi.

„Trebuie să vă dezamăgesc de la început. Vizitele președintelui și programul acestuia sunt anunțate doar de către Administrația Prezidențială. În al doilea rând, așa cum ați constatat deja din multele vizite care s-au făcut la Kiev până în momentul de față, acestea se anunță după ce au loc, nu înainte. Prin urmare, acesta este comentariul meu la acest moment”, a precizat șeful diplomației române.

„Dincolo de contextul despre care vorbim, cred că este o alăturare onorabilă, ceea ce arată clar importanța pe care România o are în Alianța Nord-Atlantică și în plan regional”, a comentat Bogdan Aurescu în legătură cu anunțul făcut de parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko.

„Și vă reamintesc, de asemenea, că domnul președinte, Klaus Iohannis, va participa mâine seară (marți – n.r.), la Haga, la o reuniune foarte importantă, pe care Administrația Prezidențială a anunțat-o deja, împreună cu primul ministru al Olandei, primul ministru al Danemarcei, împreună cu premierii dintr-o serie de state importante, Letonia și alți premieri importanți, Belgia și așa mai departe, pentru a discuta exact despre pregătirea Summitului NATO de la Madrid. Asta arată că România este un jucător important în regiune, lucru de altfel confirmat și de Summitul B9 pe care l-am desfășurat cu succes, în găzduirea președintelui Klaus Iohannis, vinerea trecută”, a subliniat Bogdan Aurescu, scrie digi24.ro

 

 

foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..