July 1, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Acord între democrați și republicani în Senatul american pentru modificarea regimului armelor

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 32 Second

Douăzeci de senatori americani, republicani şi democraţi, au anunţat duminică un acord asupra unui cadru legislativ privind folosirea armelor de foc, în contextul recentelor masacre care au şocat Statele Unite, relatează presa internațională, scrie digi24.ro

 

„Planul nostru salvează vieţi, protejând totodată drepturile constituţionale ale americanilor care respectă legea”, spune într-un comunicat grupul de senatori, condus de democratul Chris Murphy şi republicanul John Cornyn.

Măsurile prevăzute, care necesită majoritate calificată pentru a fi aprobate în Senat, cuprind între altele încurajarea statelor să retragă armele persoanelor considerate periculoase, cerinţa verificării mai riguroase a cumpărătorilor de arme sub 21 de ani, precum şi întărirea securităţii în şcoli şi programe finanţate la nivel federal consacrate sănătăţii mintale.

Preşedintele Joe Biden a salutat aceste „progrese”, pe care le consideră „insuficiente, dar importante”, apreciind că, dacă va fi adoptată noua legislație, va fi actul legislativ „cel mai important privind controlul armelor votat în ultimele decenii în Congres”.

Prezenţa a 10 senatori republicani între semnatarii comunicatului sugerează că proiectul are şanse reale să fie votat de Senat, dacă va fi aprobat de toţi cei 50 de senatori democraţi. Pentru ca un astfel de proiect de lege să treacă se cere o majoritate calificată de 60 de voturi senatoriale, precizează Agerpres.

Miercuri, Camera Reprezentanţilor, unde există majoritate democrată, a votat un text diferit privind controlul armelor, cu măsuri mai drastice, inclusiv interzicerea vânzării de arme semiautomate celor sub 21 de ani, dar această legislație are şanse mici să fie adoptată de camera superioară a Congresului, unde forțele republicane și democrate sunt la egalitate.

Sâmbătă, zeci de mii de americani au ieşit în stradă în mai multe oraşe, inclusiv în capitala Washington, pentru cere oprirea „masacrelor” comise cu arme de foc şi adoptarea de către Congres a unor reforme pentru controlul acestor arme, scrie digi24.ro

 

 

sursa foto – digi24.ro

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..