June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

După ultimele masacre, americanii au ieșit în stradă să ceară legi stricte privind armele

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 16 Second

Zeci de mii de oameni au protestat în SUA pentru a cere legi mai stricte privind controlul armelor, după atacurile în masă recente, scrie BBC. Cei care au participat la sutele de marşuri au scandat “Nu vreau să fiu împuşcat”, scrie digi24.ro

Nouăsprezece copii şi doi adulţi au fost ucişi în atacul armat din 24 mai de la școala din Uvalde, Texas. Atacul respectiv a avut loc după un altul produs în Buffalo, New York, în care 10 persoane au fost ucise, ceea ce a dus la noi apeluri la acţiune privind controlul armelor în SUA.

”Mă alătur lor pentru a reitera apelul meu către Congres: faceţi ceva”, a scris preşedintele american Joe Biden pe Twitter în sprijinul protestelor prevăzute la Washington şi în multe alte oraşe.

”Este timpul să ne întoarcem în stradă”, a transmis March for Our Lives, mişcarea fondată de victimele şi supravieţuitorii atacului dintr-un liceu din Parkland, Florida, care a organizat deja în martie 2018 o demonstraţie de amploare la Washington.

Sâmbătă, primele sute de manifestanţi au ajuns la imensul obelisc din capitala americană. Pe gazonul din apropierea monumentului au fost depuse mii de vaze cu flori albe şi portocalii, reprezentând creşterea violenţei în ţară din 2020, an în care 45.222 de persoane au fost ucise cu armă de foc, potrivit asociaţiei care a ridicat acest memorial, Giffords.

Grupul March For Our Lives a transmis că vor avea loc aproximativ 450 de mitinguri în toată ţara, inclusiv Washington DC, New York, Los Angeles şi Chicago. Totodată, organizația a comunicat că nu îi va lăsa pe politicieni să “nu facă nimic”, în timp ce oamenii continuă să moară. Inacţiunea liderilor politici îi ucide pe americani, potrivit organizației.

“Nu vă vom mai permite să staţi pe loc în timp ce oamenii continuă să moară”, a declarat Trevon Bosley, membru al consiliului de administraţie al MFOL, într-un comunicat.

Adresându-se protestatarilor din Washington DC, unul dintre supravieţuitorii atacului din Parkland, David Hogg, a spus că uciderea copiilor din Uvalde “ar trebui să ne umple de furie şi de cereri de schimbare, nu de dezbateri nesfârşite, ci de cereri de schimbare, acum”.

Garnell Whitfield, a cărui mamă în vârstă de 86 de ani a fost ucisă în cadrul atacu;ui din Buffalo, New York, pe 14 mai, a declarat mulţimilor din Washington: “Este suficient, ajunge. Suntem aici pentru a cere dreptate. Suntem aici pentru a veni cu cei care sunt suficient de îndrăzneţi pentru a cere o legislaţie sensibilă asupra armelor”.

March For Our Lives a cerut interzicerea armelor de asalt, verificarea a antecedentelor pentru cei care încearcă să cumpere arme şi un sistem naţional de licenţiere, care ar înregistra proprietarii de arme, scrie digi24.ro

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..