June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Zelenski s-a plâns la o reuniune asiatică: Oprirea invaziei rusești este crucială pentru întreaga lume

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Oprirea invaziei rusești este crucială pentru întreaga lume, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski, printr-o legătură video la o reuniune asiatică, anunță stiripesurse.ro

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, la dialogul Shangri-La din Singapore, că rezultatul războiului din țara sa nu afectează doar Ucraina, ci și viitorul ordinii internaționale.

Ucraina încearcă să îi alunge pe ruși din zonele pe care le controlează de la începutul războiului și se apără împotriva atacurilor rusești feroce în estul țării, în special în jurul orașului Severodonețk.

Luând act de sprijinul acordat până acum de Occident și de aliații săi asiatici, Zelenski a declarat că este crucial ca națiunile care trimit ajutor să nu se lase mai prejos, potrivit Reuters.

„Sunt recunoscător pentru sprijinul dumneavoastră… dar acest sprijin nu este doar pentru Ucraina, ci și pentru dumneavoastră”, a spus el. “Pe câmpurile de luptă din Ucraina se decid viitoarele reguli ale acestei lumi, alături de limitele posibilului”.

El a menționat că Rusia blochează porturile din Marea Neagră și Marea Azov, ținând exporturile de alimente ucrainene departe de piața mondială. Acest lucru îi afectează nu doar pe ucraineni, ci întreaga lume, a spus el.

“Dacă … din cauza blocajelor rusești nu vom putea exporta produsele noastre alimentare, lumea se va confrunta cu o criză alimentară acută și severă și cu foamete în multe țări din Asia și Africa”, a spus el.

Zelenski a legat în mod direct acțiunile Rusiei de creșterea prețurilor la produsele de bază, spunând că a blocat mai întâi energia pentru a face ca prețurile să crească, iar acum face același lucru cu alimentele.

Zelenski a adăugat că armata sa nu are ambiția de a se deplasa pe teritoriul rusesc: “Vă rog să vă amintiți că războiul se desfășoară pe teritoriul nostru. Oamenii din Ucraina mor. … Nu vrem să mergem pe teritoriul rusesc”.

Ambasadorul Ucrainei la Singapore, Katerina Zelenko, a insistat asupra urgenței unui ajutor suplimentar.

“Înțelegem că va dura ceva timp, dar timp este ceea ce nu avem”, a spus ea, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..