June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Vești bune pentru o categorie esențială din angrenajul economic: TVA urmează că scadă

0 0
1 min read
0 0
Read Time:58 Second

O nouă categorie de servicii ar putea beneficia de cota de TVA redusă, scrie stiripesurse.ro

 

Propunerea legislativă, nr. B354/2022, pentru modificarea şi completarea art.291 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, depusă la Senat în 31 mai 2022, propune scăderea cotei de TVA pentru serviciile de transport al persoanelor, conform documentului oficial citat de ZF, informează Mediafax

Astfel, cota de TVA pentru serviciile de transport al persoanelor ar urma să scadă de la 19%, cât este în prezent, la 5% începând cu 01 ianuarie 2023.

Propunerea legislativă doreşte modificarea Codului fiscal prin introducerea unei noi litere la art. 291 alineatul (3), litera j1), care va avea următorul cuprins: “serviciile referitoare la transportul de persoane şi transportul bunurilor care le însoţesc, cum ar fi bagajele, bicicletele, inclusiv bicicletele electrice, autovehiculele sau alte vehicule, sau prestarea de servicii legate de transportul de persoane”.

În prezent, de cota de TVA de 5% beneficiază doar serviciile de transport în scop de agrement sau turistic.

Pentru ca această propunre legislativă să intre în vigoare, trebuie adoptată de Parlament, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial, scrie stiripesurse.ro

 

Sursa foto: stiripesurse.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..