June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Ucraina şi-a epuizat tot armamentul rusesc şi sovietic şi depinde exclusiv de artileria din Occident

0 0
3 min read
0 0
Read Time:2 Minute, 13 Second

Adjunctul directorului serviciilor militare ucrainene de informaţii a transmis că Ucraina şi-a epuizat tot armamentul de fabricaţie rusă şi sovietică şi depinde de-acum exclusiv de armamentul care-i este furnizat de aliaţii săi străini, scrie news.ro

 

 

 

Adjunctul directorului serviciilor militare ucrainene de informaţii Vadim Skibiţki declară cotidianului britanic The Guardian că Ucraina trage 5.000-6.000 de obuze de artilerie pe zi – de la începutul războiului.

”Este un război al artileriei acum (…), iar noi pierdem în domeniul artileriei”, avertizează el.

”Ucraina deţine o piesă de artilerie la 10-15 piese ruseşti, precizează Skibiţki .

”Totul depinde acum de ceea ce Occidentul ne dă”, subliniază adjunctul directorului serviciilor militare ucrainene de informaţii.

Occidentul s-a mobilizat, încă de la lansarea invaziei ruse, la 24 februarie, să susţină Kievul, care cerea armament şi muniţie, însă a evitat, cu orice preţ, să treacă la vreo acţiune care să fe considerată o provocare la adresa Rusiei, de frică să nu se extindă războiul în afara Ucrainei.

Occidentalilor le este frică, de asemenea, ca armamentul lor de vârf să nu ajungă pe mâna armatei ruse.

Ei s-au adresat, astfel, ţărilor din fostul bloc sovietic, care dispun în continuare de muniţie societică, în vederea înlocuirii celei pe care armata ucraineană a tras-o împotriva armatei ruse.

 

Însă aceste stocuri s-au epuizat, iar arsenalul european de fabricaţie rusă ”a dispărut de pe suprafaţa pământului”, declară AFP un oficial militar.

Acesta este motivul pentru care Statele Unite şi alţi aliaţi din cadrul NATO au decis să înfrunte riscuriale unei extinderi a conflictului sau ”scurgeri” de tehnologie.

Washingtonul a început să livreze Kievului echipament greu, de exemplu obuziere Howitzer, iniţial, iar apoi echipament de vârf, de exemplu lansatoare de rachetă de tip HIMARS, piese de artilerie de înaltă precizie şi cu o rază de acţiune superioară celor ale armatei ruse.

Aliaţii încearcă să-şi coordoneze asistenţa militară acordată Ucrainei şi săse sincronizeze, astfel încât forţele ucrainene să primească un ”flux continuu de muniţie”, însă şi piese de schimb pentru armament uşor, declară alt oficial american.

Acesta este obiectivul afişat al Grupului de Contact pentru Ucraina, înfinţat de către secretarul american al Apărării Lloyd Austin, a cărui primă reuniune a avut loc în aprilie, în prezenţa a 40 de ţări, la Ramstein, în Germania.

În urma unei a dua reuniuni virtuale, în mai, aliaţii şi Ucraina urmează să se reunească la 15 iunie, la Bruxelles.

Armamentul occidental pare să sosească ”cu pipeta” în Ucraina, din cauză că aliaţii vor să se asigure că Kievul este capabil să-l absoarbă în securitate şi să limiteze riscul bombardării stocurilor de muniţie, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..