June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Suedia va încerca să obțină progrese în discuțiile cu Turcia privind aderarea la NATO

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Ministrul suedez de Externe, Ann Linde, a transmis că Suedia va contribui în mod solidar la securitatea întregii Alianţe, inclusiv cea a Turciei dacă va fi acceptată în Alianţa Nord-Atlantică, scrie agerpres.ro

 

 

 

Finlanda şi Suedia au solicitat luna trecută să adere la NATO, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, însă se confruntă cu opoziţia Turciei, care acuză cele două state nordice că sprijină sau adăpostesc militanţi kurzi şi alte grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.

Obiecţiile Turciei au luat prin suprindere Finlanda, Suedia, precum şi numeroase alte state din Alianţa Nord-Atlantică şi au redus probabilitatea unor progrese rapide în ceea ce priveşte perspectivele de aderare înainte de summitul NATO de la Madrid, de la sfârşitul lunii iunie.

“Cererea noastră a primit un sprijin larg în rândul membrilor NATO”, a afirmat ministrul Ann Linde într-o declaraţie de politică externă în Parlamentul suedez.

“Aspiraţia noastră este ca, în mod constructiv, să facem progrese cu privire la obiecţiile ridicate de Turcia”, a mai spus ea.

Ann Linde a adăugat că nu ar trebui să existe nicio îndoială că Suedia a luat întotdeauna poziţie alături de aliaţi împotriva terorismului.

Şefa diplomaţiei suedeze a afirmat, de asemenea, că ţara sa va lupta pentru securitatea Turciei dacă va fi acceptată în Alianţa Nord-Atlantică. “Suedia va contribui în mod solidar la securitatea întregii Alianţe, inclusiv cea a Turciei”, a mai spus ministrul suedez, transmite AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..