June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Președintele Poloniei, în România: Grupurile de Luptă NATO să fie ridicate la nivel de Brigadă

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a transmis, vineri, la Bucureşti, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că doreşte ca Grupurile de Luptă NATO din ţările de pe Flancul Estic să fie ridicate la nivel de Brigadă, ceea ce înseamnă peste 3.000 de militari, scrie news.ro

 

 

 

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că s-a discutat la Summit-ul B 9 despre cum să sporim securitatea pentru ţările noastre.

”Se întâmplă multe în politica internaţională, trebuie accentuat acest lucru, în ceea ce priveşte securitatea Ucrainei. Ucraina se apără pe sine însăşi cu mare vitejie împotriva agresiunii ruse, este o agresiune nejustificată împotriva unui stat suveran care nu a făcut nimic care să justifice asta. Singura justificare este că Rusia vrea să-şi realizeze ambiţiile imperiale, vrea să preia controlul asupra Ucrainei, să o ocupe şi să-şi extinsă sfera de influenţă asupra acesteia”, a declarat preşedintele polonez, la Bucureşti.

Acesta a precizat că ”ne apărăm împotriva acestui gen de lucru cu toată puterea”.

”Ucrainenii îşi varsă sângele şi am discutat la Bucureşti cum putem să-i ajutăm (…) Este interesul nu numai al Ucrainei (…) ci şi interesul nostru, al poporului polonez, al întregului Flanc Estic, al UE şi al întregii lumi libere să ne asigurăm că Ucraina se poate întoarce în frontierele sale recunoscute internaţional”, a mai declarat Andrzej Duda.

Acesta a precizat că în cadrul Summitului s-a discutat despre o apărare mai avansată a NATO.

”Dorim ca Grupurile de Luptă să fie ridicate la nivel de Brigadă, în Flancul estic, astfel încât numărul trupelor trimise să fie mult mai mare (…) Asta înseamnă peste 3.000 de militari, este semnificativ şi vizibil, având în vedere ce avem astăzi. Sperăm să vedem o sporită prezenţă americană”, a mai afirmat preşedintele Poloniei, conform news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..