June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Militarii au ajuns la podul prăbușit de la Luțca, după ce Ciucă a trimis armata să găsească soluții

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Militari din Brigada 15 Mecanizată din Iași au ajuns la Luțca, unde un pod peste râul Siret s-a prăbușit ieri. Ei trebuie să găsească o soluție temporară pentru traversarea râului, scrie digi24.ro

 

 

Ministerul Apărării a publicat fotografii cu militarii care au ajuns la podul surpat pentru a evalua situația.

De asemenea, o echipă din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” din Brăila trebuie să găsească soluții pentru instalarea unui bac suplimentar pentru trecerea Dunării la punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.

Echipele fac acum „evaluări și recunoașteri la cele două locații pentru identificarea, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și centrale, modalităților tehnice și soluțiilor legislative pentru implementarea, în cel mai scurt timp, a celor două dispoziții. În urma acestor evaluări vor fi stabilite măsurile și termenele concrete de acțiune”, se arată într-o postare pe Facebook a Ministerului Apărării.

Militari din Brigada 15 Mecanizată din Iași au ajuns la Luțca, unde un pod peste râul Siret s-a prăbușit. Foto: MApN/ Facebook

Militarii au ajuns la Luțca după ce premierul Nicolae Ciucă a cerut Ministerului Apărării Naţionale să acţioneze în regim de urgenţă pentru a restabili transportul în zona afectată.

„Premierul Nicolae Ciucă a dispus ca Ministerul Apărării Naţionale, începând de astăzi, să demareze deja lucrările pentru a găsi o soluţie în zona afectată de surparea podului peste râul Siret din judeţul Neamţ. Premierul a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili vinovaţi de această situaţie, în acelaşi timp, pentru ca atât cetăţenii din zona afectată cât şi cei care tranzitează această zonă cu diverse activităţi să nu fie afectaţi. Ministerul Apărării Naţionale, chiar începând de astăzi, va lucra în regim de urgenţă pentru a restabili transportul pe această zonă”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Joi, în jurul orei 14,00, podul care traversează râul Siret pe DJ 207 A, dintre localităţile Luţca şi Sagna, s-a prăbuşit în timp ce pe el treceau un autocamion cu nisip şi o autoutilitară, scrie digi24.ro

Şoferul autocamionului, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost rănit uşor, fiind transportat la spital.

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..