June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Coreea de Nord a cheltuit aproape 650 de milioane de dolari pentru dezvoltarea și testarea a 33 de rachete în acest an

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Conform unui studiu publicat joi, liderul de la Phenian a cheltuit aproximativ 650 de milioane de dolari pe rachetele lansate de la începutul anului și până astăzi, scrie agerpres.ro

 

 

 

Raportul Institutului coreean pentru analiza problemelor de apărare (KIDA) estimează că regimul lui Kim Jong Un a cheltuit între 400 şi 650 de milioane de dolari pentru dezvoltarea şi testarea a 33 de rachete, lansate în acest an.

Aceşti bani “ar fi putut permite contracararea penuriei alimentare din acest an sau furnizarea unei doze unice de vaccin COVID-19 tuturor nord-coreenilor”, se menţionează în raport.

Phenianul a efectuat până acum în acest an un număr record de 18 teste de armament, continuându-şi campania şi după recenta apariţie a COVID-19 şi în această ţară izolată, unde virusul a infectat din mai şi până acum peste 4,3 milioane de persoane din totalul de aproape 26 de milioane de locuitori.

Coreea de Nord suferă penurii alimentare cronice, agravate atât de sancţiunile internaţionale asupra programelor sale de arme cât şi de autoizolarea impusă pentru a se feri de pandemie.

Media oficiale nord-coreene, care de obicei raportează testele reuşite de arme în următoarele 24 de ore, nu au menţionat cele mai noi tiruri de rachete. Potrivit lui Sokeel Park, director pentru Coreea de Sud al organizaţiei nonguvernamentale Liberty in North Korea, acest lucru sugerează că nord-coreenii ştiu foarte puţine “despre cantitatea de resurse pe care guvernul lor le risipeşte”, transmite AGERPRES

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..