June 27, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

OMS: Există un risc real ca virusul variolei maimuței să se instaleze în țări non-endemice

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a avertizat miercuri că există un risc real ca virusul variolei maimuţei să se instaleze în ţări non-endemice, scrie news.ro

 

 

 

”Riscul ca variola maimuţei să se instaleze în ţări non-endemice este real, însă acest scenariu poate fi evtat”, a subliniat într-o confernţă de presă directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El încurajează ţările să crească măsurile de supraveghere sanitară în vederea ”identificării tuturor cazurilor şi contactelor, cu scopul controlării acestei intensificări şi prevenirii contagiunii”.

”Peste 1.000 de cazuri confirmate de variola maimuţei au fost semnalate până în prezent OMS în 29 de ţări în care boala nu este endemică”, anunţă directorul general.

Potrivit OMS, niciun deces nu a fost semnalat în aceste ţări – spre deosebire de ţările endemice, între care Nigeria şi Republica Democratică Congo (RDC).

”OMS este deosebit de îngrijorată de riscurile pe care le reprezintă acest virus în grupuri vulnerabile, mai ales copii şi femei însărcinate”, subliniază Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Comunităţile din ţări în care variola maimuţei este endemică ”merită să primească aceeaşi atenţie, aceleaşi îngrijiri şi acelaşi acces la insturmente de protecţie” împotriva bolii, care se răspândeşte prin contact apropiat, subliniază el.

OMS a subliniat în mai multe rânduri că ”apariţia bruscă şi neaşteptată” a virusului în ţări non-endemice sugerează că acesta circula deja de o anumită vreme, dar că transmiterea nu a fost descoperită, scrie news.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..