June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Dmitro Kuleba pune condiții pentru aderare – Ucraina nu va accepta o altă alternativă

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a susținut miercuri că Ucraina nu va accepta un statut alternativ celui de candidat pentru aderarea la UE. Oficialul face referire la propunerile de creare a unei noi organizaţii care să includă şi Ucraina, scrie agerpres.ro

 

 

 

”Nu vom accepta substitute sau alternative la statutul de candidat, oricare ar fi ele”, a spus Kuleba la o întâlnire cu presa desfăşurată la Kiev.

După ce a susţinut că Ucraina îndeplineşte criteriile de aderare la UE şi că are nevoie să primească statutul de ţară candidată, ministrul ucrainean a menţionat că ”de mult timp jucăm acest joc şi ştim cum funcţionează el”, făcând aluzie la declaraţiile unor lideri europeni despre o aderare a Ucrainei la UE într-un viitor nedefinit.

La rândul său, preşedintele parlamentului ucrainean, Ruslan Stefanciuk, a spus într-un discurs în faţa Parlamentului European că amânarea sau respingerea acordării statutului de ţară candidată pentru Ucraina la summitul UE din 23-24 iunie i-ar transmite preşedintelui rus Vladimir Putin ”mesajul că poate merge mai departe fără niciun fel de pedeapsă” pentru agresiunea împotriva Ucrainei.

 

Pe de altă parte, ministrul Kuleba a respins posibilitatea unui armistiţiu cu Rusia care să presupună încetarea ostilităţilor în punctul actual. Ucraina nu are nevoie de un al treilea acord Minsk, a adăugat el cu referire la acordurile din 2015 pentru soluţionarea conflictului din Donbas, şi nici de noi linii de demarcaţie care ”să îngheţe din nou situaţia ani la rând şi să prelungească durerea şi suferinţa”.

Prin urmare, Kuleba le-a cerut aliaţilor Kievului să respecte această poziţie şi să trimită Ucrainei mai multe arme, inclusiv artilerie grea şi sisteme de rachete, de care armata ucraineană are nevoie pentru a lansa ”o contraofensivă pe scară extinsă pentru a expulza Rusia de pe teritoriul ucrainean”.

De asemenea, ministrul ucrainean a anunţat miercuri că a trimis Uniunii Europene o propunere pentru un al şaptelea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, apreciind că acesta este necesar pentru ”a spori presiunea” asupra Moscovei, scrie agerpres.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..