June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Cartel Alfa, petiţie pentru creşterea salariului minim: Angajaţii pe salariul minim sunt condamnaţi la sărăcie

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second

Sindicaliștii din Cartel Alfa au lansat o petiţie pentru creşterea salariului minim, aceasta fiind semnată deja de peste 61.000 de  persoane. Aceștia au precizat că angajaţii pe salariul minim sunt condamnaţi la sărăcie atât în timpul perioadei active, dar şi la pensie, scrie news.ro

 

 

 

”Angajaţii pe salariul minim sunt condamnaţi la sărăcie atât în timpul perioadei active, dar şi la pensie. După un stagiu complet de cotizare, ei vor primi pensii de doar 1000 de lei”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Cartel Alfa.

Aceştia cer românilor să semneze petiţia ”Cerem salariul minim european!”, semnată deja de peste 61.000 de persoane.

”În majoritatea statelor Uniunii Europene, salariile minime sunt prea mici faţă de celelalte salarii sau prea mici pentru a asigura un trai decent. Parlamentul şi Comisia Europeană propun ca salariile minime din fiecare ţară să acopere cheltuielile lunare. Lucrătorii din Uniune ar fi protejaţi prin salarii minime adecvate, care să le permită trai decent oriunde ar lucra. Fără asigurarea unor condiţii de muncă şi de trai acceptabile nu se vor putea clădi economii şi societăţi echitabile şi puternice. Guvernul României pune în pericol şansele tuturor cetăţenilor europeni la salarii minime care să le permită un trai decent”, arată iniţiatorii petiţiei.

 

Potrivit acestora, oficiali români au făcut demersuri împotriva adoptării directivei europene.

”Ei au lăsat să se înţeleagă că România doreşte ca salariul minim să fie unul care nu acoperă cheltuielile lunare. Mai mult, au invocat aceleaşi temeri privind creşterea inflaţiei, falimentarea firmelor sau creşterea şomajului, deşi în urma creşterilor salariale din ultimii 10 ani aceste lucruri nu s-au întâmplat. În România, cheltuielile lunare pentru un trai minim decent sunt calculate prin coşul minim de consum. Conform calculelor din anul 2020, un român ar trebui să câştige un salariu net, în mână, de 2.818 lei pentru a putea acoperi cheltuielile lunare. Dar salariul minim net în România este stabilit la 1.386 lei. El este mult sub limita unui trai decent şi condamnă angajaţii la sărăcie”, se mai artă în document, conform news.ro

 

sursa foto – Bursa

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..