June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Statele Unite au acuzat luni Rusia că a intimidat corespondenții presei americane

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al SUA, Ned Price, a transmis că Rusia că a intimidat corespondenţii presei americane la Moscova, convocaţi de diplomaţia rusă, care i-a ameninţat cu represalii din cauza sancţiunilor americane, scrie news.ro

 

 

 

”Ministerul rus de Externe i-a convocat pe colegii voştri să le explice consecinţele liniei ostile a guvernului lor în sfera media”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al SUA, Ned Price, reporterilor la Washington.

”Să fim clari, Kremlinul aduce un atac total asupra libertăţii presei, accesului la informaţie şi adevăr”, a subliniat el, denunţând ”un efort clar şi flagrant de intimidare a jurnaliştilor independenţi”.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a ameninţat la sfârşitul lunii mai că va expulza presa şi jurnaliştii occidentali dacă platforma YouTube blochează, aşa cum a făcut deja, briefingurile ei săptămânale.

Vineri, Zaharova a acuzat din nou Washingtonul că ”reprimă mass-media rusă” în Statele Unite.

”Ei fac tot posibilul ca munca presei ruse să fie imposibilă”, a declarat oficialul rus.

 

Vezi și Organizațiile media americane din Rusia amenințate de Kremlin: Dacă lucrurile nu se schimbă, atunci jurnaliștii americani ar trebui să plece

 

Zaharova a avertizat că dacă SUA ”nu normalizează activitatea presei ruse pe teritoriul american”, Moscova ”va riposta cu măsuri energice”.

De asemenea, ea a anunţat că reprezentanţii presei americanele au fost ”invitaţi” luni la Ministerul rus de Externe.

Potrivit lui Ned Price, omologul său american, Rusia reacţionează în acest fel la includerea pe lista neagră, în urmă cu o lună, a trei posturi de televiziune ruse, respectiv Pervîi Kanal, Rossia-1 şi NTV, ca parte a sancţiunilor internaţionale impuse în urma invaziei ruse în Ucraina.

Aceasta este o ”falsă echivalenţă”, a protestat oficialul american. El a asigurat că televiziunile ruse sancţionate sunt ”instrumente ale propagandei guvernului rus” ale căror ”venituri susţin războiul” preşedintelui Vladimir Putin şi care nu pot fi puse ”la acelaşi nivel” cu jurnaliştii americani ”independenţi” şi ”imparţiali”, scrie news.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..