June 29, 2022

CanCANDB.RO

Stiri pe Bune!

Sorin Cîmpeanu, îngrijorat că tot mai puțini liceeni se înscriu la bacalaureat

0 0
2 min read
0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că este îngrijorător că la examenul de bacalaureat se înscriu tot mai puțini elevi. La sesiunea care a început ieri sunt cu 30.000 de candidați mai puțin decât acum doi ani, scrie digi24.ro

 

 

“Este îngrijorător acest trend descrescător. Sunt două motive: unu – nu au reușit să promoveze clasa terminală, astfel încât să se poată înscrie la examenul de bacalaureat.

Și, din păcate, sunt și elevi care în doi ani de criză sanitară, din păcate au abandonat studiile”, a declarat ministrul Educației.

Examenul de bacalaureat a început ieri, când liceenii au trecut prin proba orală la Limba română. După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, au fost reluate competențele lingvistice. Numărul candidaților la examenul de maturitate este însă tot mai mic, de la an la an. La sesiunea din această vară, s-au înscris peste 126.000 de elevi de liceu, cu aproape 30.000 mai puțini decât în 2020.

Reporter: Cum a fost?

Elev: A fost ușor; m-am emoționat puțin, ce-i drept. Am avut despre politețe, mi-au dat un text despre stilul științific prin care a trebuit să spun în ce fel de stil se încadrează.

La Liceul Marin Preda din Capitală, 139 de elevi s-au înscris anul acesta pentru a susține examenul de maturitate. Îmbrăcați lejer și fără prea multe emoții, candidații s-au prezentat degajați în fața examinatorilor.

Elev: E oral, deci nu e cine știe ce.

Reporter: De cât timp înveți pentru bac?

Elev: Mai serios așa de vreo 2-3 luni. Mai învățam, dar nu eram chiar așa.

Reporter: De ce ai lăsat-o pe ultima sută de metri?

Elev: Na, lifestyle -ul de liceu.

La testarea de ieri nu a existat nicio tentativă de fraudă. Probele orale țin până la mijlocul lunii, iar de pe 20 vor începe examenele scrise, care se vor încheia pe 23 iunie, scrie digi24.ro

 

sursa foto – digi24.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Cancandb.ro Toate materialele prezente pe acest website (texte, imagini statice și filme) reprezintă opiniile autorilor lor și nu ar trebui luate în considerare de către nimeni. Acest website nu difuzează informații veridice, ci publică interpretări arbitrare ale evenimentelor, informații fictive, unele posibile iar altele de-a dreptul improbabile. De fapt, orice asemănare cu persoane reale este un adevărat compliment pentru noi. Oricine se simte lezat de conținutul editorial al acestui website este îndemnat să se împace cu situația, asta dacă nu știe de glumă..